“Tatil yapan herkes ahlâken düşük bir insandır. Kim ki tatil yapıyor, o insanı sefil kabul etmemiz lâzım” demiş geniş bir kitlenin hayran olduğu düşünür!

Düşünür bu insan. Düşünür, düşünür, düşünür…

Neyse…

Evimize uzun yıllardır yardıma gelen Selime’mizle yola koyulduk. Hem ramazan hem pazar, yollar bomboş. İstikametimiz Didim, Turna Koyu. Yazlığımızda tadilat oldu. Temizleyelim askerden gelen oğlumuz, gelinimiz, kızımız, damadımız, Londra’dan dönecek küçük oğlumuz ve müstakbel gelinimiz tatil yapacak diye toparlayalım derdine düştük. Ee misafirlerimiz ağır.

Yolda Selime’ciğime bir çocuk saflığıyla soruyorum:

“Didim’e geldin mi daha önce?”

“Ah be Özkan abi, ben bugüne kadar Bursa dışında bir yer görmedim ki!”

Evet sevgili dostlar. Allah uzun ömür versin, Selimecik bugün ölse, bu dünyada çıktığı yumurta dışında bir mekân göremeyecek, öyle mi?

Tam da düşünürün dediği gibi. Bir termal kaplıca görmeden, Ege’de denize girmeden, Çamlıhemşin’de çam kokusu almadan. Bu Allah’tan reva mı?

Peki tatil nedir?

Tatil insanca yaşamaktır. Tatil eşek gibi çalışan bedenin ödülüdür. Tatil “D” vitaminidir, tatil sağlıktır. Tatil üretmiş, başarmış, fayda sağlamış insanın enerji deposudur; motivasyonu ve yaşama sevincidir. Ve bir toplumun gelişmişlik düzeyi seyahat eden, tatile gidebilen vatandaş sayısıyla belli olur.

İsmi lazım olmayan, insanımıza neredeyse nefes almayı bile layık görmeyecek bu sapkın düşüncenin amacı belli. Onun yaşamına büyüteç tutsanız inanılmaz çarpıklıklar çıkabilir emin olunuz. Bu fikir hastadır.

Değerli dostlar çevrenizde kim parmak sallayan ahlakçıysa, dindarsa, otoriteyse emin olun onda bir sıkıntı vardır.

“Oysa sevgi var ya o sevgi

Nasıl desem aşk var ya

Canıma düşen cemre

Canımdaki kuş var ya”

Canınızdaki kuşu yaşatın ne olur.

“O”dur;

Bilim, ilim, fen

“O”dur;

Sanat, edebiyat…

“O”dur;

Aşk..

Türk çalış, öğün, güven…

Ve korkma…

Tatil yap..!

Turna Koyu-24/03/2024