Değerli okurlar, yazılarımızı size ulaşmadan en erken beş gün önce kaleme alıyoruz. Güncel ve sıcak konulara ilişkin ulaştığımız veriler, yaşanan gelişmeler ya da gerçekler bu sürede değişime uğramış olabiliyor. Dolayısıyla; bazen yazdıklarımız, görüş ve gözlemlerimiz de tam süreci yansıtmayabiliyor.

Bu hafta size malum enerji kesintileriyle ilgili çok kısa birkaç gözlemimi paylaşmakla yetineceğim.

- İranlı yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Bazergan isimli istasyonda meydana gelen gaz kaçacağı nedeniyle Türkiye’ye gaz iletimi gerçekten de durdu. Ancak bu teknik aksaklık, kısa bir süre içerisinde giderildi ve gaz akışı sağlanmaya devam etti. Ancak bu kez de Türkiye tarafında bir teknik arıza meydana geldi. Türkiye’deki doğal gaz basınç yükseltme istasyonunda arıza meydana geldiğini açıklayan yetkililer, Türkiye’nin doğal gazı çekemediğini ifade ediyorlar. Biz bu bilgiyi İran’dan mı öğreneceğiz?

- Türkiye’nin ithalatında İran doğalgazının oranı %15 civarında, o zaman sanayiye niçin %60 kesinti uygulanıyor? - Yakıt ucuzken niçin depolamadınız?

- Ülkeye döviz, devlete vergi, işsizliğe çare, eve ekmek üretimden geliyorsa, sanayinin yerine niçin evlere verilen enerjiyi sınırlamadınız?

- Plan yaptık diyenler pilavı ne zaman yapacaklar?

İhracatçıların tırnaklarıyla kazıyarak geldikleri bu seviyeyi ve müşterileri nezdindeki bu güveni nasıl riske atarsınız? KİM HATA YAPIYOR KARDEŞİM,

MEMLEKETİN FİŞİNİ KİM ÇEKTİ?