Bir anda gündem orman yangınlarına döndü. Görülmemiş bir şekilde özellikle ülkemizin sahil şeridinde yangınlar baş gösterdi. Devlet yangınları kontrol altına aldıktan sonra nedenlerini ortaya koyacaktır.


Neden sahil şeridinde bu yangınlar yoğunlaşmıştır, bu bir merak konusudur? Ormanlarımızı nasıl koruyacağımız konusunda toplum olarak ders çıkaracağımızı ümit ediyoruz. Kamu yönetiminin orman geliştirme, yönetme ve koruma konusunda kendisini geliştirmesi gerektiği görülmektedir.


Toplumun da ormana bakışı değişmelidir. Geçtiğimiz günlerde bu topraklarda yaşayan bir toplumun nasıl bu kadar fakir kaldığı noktasında tespitlerini okumuştuk.  Tarımın cenneti, yirmiden fazla madenin çıkarıldığı, her yerinden tarihin fışkırdığı, kutsal kitaplardaki önemli mekanların bulunduğu, dört mevsimin yaşandığı bir ülkenin zenginlik içinde yaşaması gerekirken fakirlik içinde yaşadığını ifade etmekteydi.


Ormanlar da büyük bir zenginliktir ancak biz sadece yer açmak için elimine edilecek bir toprak örtüsü olarak görmekteyiz.
Ormancılık sektörünün hiç ülke gündemine geldiğini duydunuz mu? Orman mühendislerinin mesleklerini yapabildiklerine şahit oldunuz mu?
Ormanlarla ilgili konuşulanlara bakalım…
“Orman’dan yol açılacak“
“Orman vasfını yitiren yerle imara açılacak”
“Orman’dan 49 yılığına kiralandı”
Geçen gün Orman’dan 49 yıllığına ormanının bir bölümünü kiralayıp lüks bir otel yapan müteahhit artık kimseye izin verilmemesi gerektiğini basına beyan etti. Toplum olarak sadece ormanlarımıza değil, tüm zenginliklerimize sahip çıkmalıyız. Zenginliklerimize sahip çıktığımızda zengin olacağımız anlasak iş çözülecek.