Değerli Okurlar,
Geçen haftaki yazımda ülkemizin ve dünyanın, enerji ve su kıtlığı ile karşı karşıya olduğunu yazmış ve bu durumun bazı kaynakların temininde de zorluklar yaratacağını belirtmiştim. Avrupa’da gelişmiş ülkelerde de başlayan özellikle enerji kesintileri ve maliyetleri bu bir hafta da çok artış gösterdi. 
Ancak en önemli gelişme dünyanın üretim merkezi olan başta Çin’in; lojistik, enerji ve kaynak sıkıntısı yaşaması ve teslimatlarını aksatmasıyla başka sorunlara sebep oldu. İmkanı olan kurumlar stok oluşturmaya da başladılar, tabii bulurlarsa. 
Başta gelişmiş ülkelerin salgından çıkarken önemli talep artışlarının olduğu dönemde, taleplerin mevcut kaynaklardan karşılanamaması bu ülkeleri alternatif arayışlara yöneltti. 
İşte tam da bu aşamada ülkemize talep gelmeye başladı. Bazı ülkeler, aksama yaşadıkları taleplerini ülkemize yönlendirmeyi hatta yatırımlarını Türkiye’ye yapmayı planlıyorlar.
Şimdi, topyekün krizi fırsata çevirme zamanı. Sanayicimiz gelecek tüm talepleri karşılayacak yeteneğe ve vizyona sahip ama birkaç temel problemimiz var; 
- Ülkemize güven,
- Yatırım iklimi ve 
  sağlanacak şartlar,
- Siyasi ilkim ve adalet,
- Gelişmiş iş gücü,
- Şimdi olmasa da 
  kaynak sıkıntısı.
Bu sorunların giderilmesinde özellikle ülke yönetimine çok büyük sorumluluklar düşüyor. Siyaseti, dini ve ideolojileri bir kenara bırakın lütfen ve bu konulara odaklanın. 
Fırsat çok büyük, ekonomik sorunların giderek arttığı ülkemizde, çıkış için büyük bir fırsat ve başlangıç yapalım.
BENCE MÜMKÜN…
Saygılarımla