Değerli Okurlar,

Cumhuriyetimizin 100. yılında KalDer Bursa Şubesi yönetim kurulu, üyeleri ve çalışanları olarak Anıtkabir’i ziyaret ettik. Saygımızı ve görüşlerimiz sunduk, yazımızı sizlerle de paylaşmak istedim.

Yüce Önder,

Biz geldik, emanetçilerin…

Cumhuriyeti kurmanın ardından 100, aramızdan ayrılışından ise 85 yıl geçti. Bizler KalDer Bursa Şubesi olarak asırlık Cumhuriyette 25 yılını doldurmuş genç bir sivil toplum kuruluşunun temsilcileri olarak huzurundayız.

Geleceğe yönelik söylemlerin, uyarıların, önerilerin, beklentilerin ve öngörülerin Türk ve dünya halklarına ve liderlerine ışık tutmaya, yol göstermeye devam ediyor.

Zamanında gönderdiğin kıvılcımlar alev olarak döndüler ve onlarda vatan ve ilim ateşiyle bizleri birer meşale olarak yetiştirdiler. Yaktığın bu ateş nesilden nesile devam edecektir.

Öte yandan; tam da senin öngördüğün ve uyardığın gibi Türk İstikbalini ve Türkiye Cumhuriyetini hedef alan iç ve dış ataklar olsa da bizler ve halkımız hepsini savuşturduk, karşı koymaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Biz güçlendikçe artık cesaret bulamayacaklardır.

Ata'm; senin kadar hızlı olmasak da çağdaşlık ve medeniyet yolunda mücadeleye ve yol almaya devam ediyoruz. Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunun da bilincindeyiz...

Yaşamımız boyunca; emanetini koruyup, yücelteceğiz. Dünden ve günden ders alarak, gelişerek hem Cumhuriyetimizin hem insanlığın hem de dünyanın geleceğine sahip çıkacağımıza ve bu uğurda seni de aşmaya gayret edeceğimize, yurttaşlarımıza insan onuruna yakışan bir yaşam sağlayacağımıza söz veriyoruz.

Cumhuriyeti senin liderliğinde o günün gençleri kurdu, bugünün gençleri yaşatacaktır. Senden aldığımız bayrağı gururla taşıdık, onurla devredeceğiz. Varlığımız Türk varlığına armağandır.

KalDer Bursa Şubesinin tüm paydaşları adına sana sonsuz saygılarımızı sunuyor ve kalbi duygularla selamlıyoruz.

Emin Direkçi

KalDer Bursa Şubesi
Y
önetim Kurulu Başkanı