Milano Kentsel Gıda Politi­kası Paktı, şehirlerin sürdürü­lebilir gıda sistemlerinin ge­liştirilmesinde ve sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırma­sındaki rolünü esas alan ve bu alandaki iyi örnekleri dünya ile paylaşan bir oluşum.

TÜBİTAK proje desteklerinde BTÜ farkı TÜBİTAK proje desteklerinde BTÜ farkı

Dünyanın farklı bölgelerin­den kentlerin sürdürülebilir kalkınma, gıda israfı ve açlığa karşı aldığı önlemlerin bir ku­rala bağlandığı Milano Kent­sel Gıda Politikası Paktı ile Bir­leşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma He­defleri’ne ulaşılması hedefle­niyor.

“Herkes için eşit, ulaşılabi­lir, sağlıklı gıda” sloganıyla yürüttüğü çalışmalarla ulus­lararası ölçekte de dikkat çe­ken Nilüfer Belediyesi, çok ortaklı bir proje olan “Kent­sel Gıda Sistemlerinin Yeni­likçi Living Lab Uygulamala­rına Dönüşümünün Güçlendirilmesi” (FUSILLI) projesine, Türkiye’den katı­lımı onaylanan tek belediye olmuştu. Bu alandaki çalış­malarıyla Avrupa Birliği HO­RIZON 2020 programı kapsa­mında hibe desteği de alan Nilüfer Belediyesi’nin, Mi­lano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na üyeliğinin de onay­landığı açıklandı.