Değerli okurlar, benim EKOHABER’de yayınlanan ilk yazımın başlığı “Söz tükenince” idi. O yazımda; insanların özellikle konuşurken çok sınırlı sayıda kelime kullanması ve söyleyecek söz bulamadıkları zaman bazı kelimelere kaçışlarını anlatmıştım. Önümüzdeki zamanlarda belki o yazımı tekrar sizlerle paylaşırım. O yazıyı kaleme aldığım dönemde olmayan ve sonradan ortaya çıkan benzer bir ifade daha olmaya başladı: “Günün Sonunda”.
Bir konuyu toparlarken, bir eylemin ya da sürecin bitişini, sonuçlarını ifade ederken artık insanlar “günün sonunda” diyorlar. “Aynen” gibi bu ifadeyi de çokça duyuyorum. Bazı yerlere tam otursa da inanın birçok yerde sırıtıyor. Hayatımıza, özellikle de dilimize yeni katacağımız ifadeleri seçerken daha dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatıyor ve diyorum ki; “günün sonunda dilimizi koruyalım.” :)

Bugün tarihi bir gün: 22.2.2022

ve ülkemizde birçok insanın takıntılarından bir tanesi de rakamlardır. Ben, 2.2.2022’de “tarihe not düşelim” diyerek dijital medyada bir paylaşımda bulunmuştum ve gazetemiz yazarlarından Öztürk Bey de “arkadan 22’si geliyor” demişti. Evet, bugün biri dışında tarihin rakamlarının hepsi 2, bakalım ülkemizde ve dünyada bunula ilgili neler duyup göreceğiz! İnsanoğlu tüm rakamların aynı olduğunu 200 yıl sonra görecek. Bu paylaşımımın bilgi olarak çok kıymeti yok ama yine tarihe not düşmek istedim. Aşağıda oluşturduğum gibi dilerim bugün ve sene zaferlere vesile olur.
Sevgiler.

...