Gelecek her zaman umuttur. Her ne kadar yakın gelecek konusunda öngörülerimiz tahminlerimiz olsa da içimizdeki umut hep daha iyisini güzelini umar, bekler. İnsan yaş aldıkça, onlarca yılbaşının tecrübesini taşısa da bu umut bitmez.   
Allah beterinden korusun 2020 ve 2021 yılları beklentilerimizi, yaşamlarımızı arzuladığımız yerlere götüremedi maalesef. Gerek dünyanın başına bela olan virüsler, bulaşıcı hastalıklar gerekse ekonomik kriz pek çok insanımızı kötü etkiledi. Pek çok insanımız sevdiklerini kaybetti, şehitlerimiz oldu, pek çok insanımızda geçim sıkıntısı içinde ve geride kalan yılları özlemeyecek.
2022’nin neler getireceğini düşününce dünyada yayılan yeni virüs varyantlarının hızla yayıldığını, İngiltere, Kanada. Almanya gibi ülkelerin şimdiden 30 gün için tam kapanma kararları aldıklarını görmekteyiz. Brezilya’da günlük ölüm sayısının 1000’lerin üzerine çıkmış olması, bizde ise vaka sayılarının artış gösteriyor olması kötü haber. Üstelik bizim yaşanan ekonomik krize bakarak tam kapanma gibi bir lüksümüz olamayacağı da aşikâr gibi. Bunun yanında ülkemizde ocak ayının ilk haftasında yayınlanacak resmi enflasyon rakamlarının son 18 yılın en yüksek seviyesinde olacağı düşünülüyor. Bu enflasyon baskısı asgari ücrete yapılan yüksek zamları kısa zamanda silip süpürecek endişeleri var. Ülkemiz insanı için zor bir yıl olacak gibi görünüyor.
Yine de yeni bir yıl, yeni bir umut. İnşallah Allah mazlumun yanında olacaktır. Gecenin en karanlık anı, güneşin doğmaya başladığı andır. Yarınlar müjdelere gebedir. Hepinizin gönlündeki gibi olsun, kalbinize göre ödüllerle dolsun isterim. Asla yalnız değiliz. Yeni yılın bütün Türk ve Müslüman alemine sevgi, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim. Yeni yılınız kutlu olsun.