Yarım asırlık tecrübe FİNE FOOD
Nurcan ŞEN
Günlük 6,5 ton /saat, 120 ton/gün üretimi ile sektöründe lider olan Fine Food, 14 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 562 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor.
900 dönüm arazide denetmenler kontrolünde organik tarım yaptıklarını belirten Fine Food Gıda Sanayi ve Ticaret İhracat İthalat A.Ş. yetkilileri, "Fine Food, kurulu bulunduğu bölge itibariyle Türkiye'nin tarımsal potansiyel merkezindedir. Toplam hammadde ihtiyacının yüzde 60'lık bölümünü Yenişehir ve Bursa civarından temin etmekteyiz. Kuruluşundan bu güne şirket bünyesinde yer alan deneyimli ve bilgili kadromuz, şirket ortaklarının 50 yıla yakın süregelen tecrübesi, EU normlarına uygun tesisleri, teknolojik makine parkıyla, son derece iyi kurulmuş müstahsil ve satın alma ilişkileriyle Fine Food'un sektördeki başarısını yaratan özelliğidir" dedi.
Nitelikli dondurulmuş gıda kullanıcılarının tercihi olarak üretiminin yüzde 85'ini Avrupa ülkelerine ihraç eden Fine Food, satış sonrası servis, dağıtım ve lojistik hizmetleriyle de müşterilerine çözüm ortaklığı yapıyor.
Kuruluşundan beri uyguladığı izlenebilirlik altyapısı ile EU normlarında üretim yapan Fine Food, ISO9001: 2000 ve HACCP belgelerini de bünyesinde bulunduruyor. Türkiye'nin dondurulmuş meyve ihracatının yüzde 35'ini, sebze ihracatının ise yüzde 18'ini gerçekleştiren Fine Food, çilek, vişne, kayısı, ahududu ve ayva gibi meyvelerle reçel, marmelat, pastacılık ve şekerleme sektörüne, fasulye, bezelye, ıspanak, bamya, karnabahar, enginar gibi ürünlerle yemekhane, otel, kantin, fast food gibi tüketicilere hizmet veriyor.
"Sürekli değişim, devamlı büyüme
Geçen yıl hedefleri tutturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fine Food yetkilileri, "2007 yılında yeni tesisimizi aktif hale geçirdik. Halen 22.000 ton üretim, 13.000 ton depolama kapasitesine sahip olan şirketimiz Uluköy'deki fabrikanın yatırımı tamamlandığında 60.000 ton üretime 40.000 ton depolama kapasitesine, yani iki katına çıkacak. Ceres-cert organik tarım üretimi ve işletme sertifikasıyla uzun yılardan bu yana yapmakta olduğumuz müstahsil -çiftçi eğitim toplantılarını farklı illerde sürdüreceğiz. Pazarlama alanında gerçekleştirilen yatırımların olumlu sonuçlarını görmüş bulunmaktayız. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük illerde bayi yapılanması tamamlanmıştır. Amacımız müşterilerimizin tüm yurtta kaliteli ve yeterli oranda dondurulmuş meyve ve sebze ihtiyacını karşılamaktır. Sürekli değişimi benimseyen kurum kimliği ile devamlı büyüyen araç ve personel filosuyla sektörde yaratığı farklılıklar ile Fine Food, 2008 yılında da dondurulmuş gıda sektörünün en önde giden ve daima sektörün gülen yüzü olacaktır" diye konuştu.
Nurcan ŞEN
Günlük 6,5 ton /saat, 120 ton/gün üretimi ile sektöründe lider olan Fine Food, 14 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 562 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor.
900 dönüm arazide denetmenler kontrolünde organik tarım yaptıklarını belirten Fine Food Gıda Sanayi ve Ticaret İhracat İthalat A.Ş. yetkilileri, "Fine Food, kurulu bulunduğu bölge itibariyle Türkiye'nin tarımsal potansiyel merkezindedir. Toplam hammadde ihtiyacının yüzde 60'lık bölümünü Yenişehir ve Bursa civarından temin etmekteyiz. Kuruluşundan bu güne şirket bünyesinde yer alan deneyimli ve bilgili kadromuz, şirket ortaklarının 50 yıla yakın süregelen tecrübesi, EU normlarına uygun tesisleri, teknolojik makine parkıyla, son derece iyi kurulmuş müstahsil ve satın alma ilişkileriyle Fine Food'un sektördeki başarısını yaratan özelliğidir" dedi.
Nitelikli dondurulmuş gıda kullanıcılarının tercihi olarak üretiminin yüzde 85'ini Avrupa ülkelerine ihraç eden Fine Food, satış sonrası servis, dağıtım ve lojistik hizmetleriyle de müşterilerine çözüm ortaklığı yapıyor.
Kuruluşundan beri uyguladığı izlenebilirlik altyapısı ile EU normlarında üretim yapan Fine Food, ISO9001: 2000 ve HACCP belgelerini de bünyesinde bulunduruyor. Türkiye'nin dondurulmuş meyve ihracatının yüzde 35'ini, sebze ihracatının ise yüzde 18'ini gerçekleştiren Fine Food, çilek, vişne, kayısı, ahududu ve ayva gibi meyvelerle reçel, marmelat, pastacılık ve şekerleme sektörüne, fasulye, bezelye, ıspanak, bamya, karnabahar, enginar gibi ürünlerle yemekhane, otel, kantin, fast food gibi tüketicilere hizmet veriyor.
"Sürekli değişim, devamlı büyüme
Geçen yıl hedefleri tutturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fine Food yetkilileri, "2007 yılında yeni tesisimizi aktif hale geçirdik. Halen 22.000 ton üretim, 13.000 ton depolama kapasitesine sahip olan şirketimiz Uluköy'deki fabrikanın yatırımı tamamlandığında 60.000 ton üretime 40.000 ton depolama kapasitesine, yani iki katına çıkacak. Ceres-cert organik tarım üretimi ve işletme sertifikasıyla uzun yılardan bu yana yapmakta olduğumuz müstahsil -çiftçi eğitim toplantılarını farklı illerde sürdüreceğiz. Pazarlama alanında gerçekleştirilen yatırımların olumlu sonuçlarını görmüş bulunmaktayız. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük illerde bayi yapılanması tamamlanmıştır. Amacımız müşterilerimizin tüm yurtta kaliteli ve yeterli oranda dondurulmuş meyve ve sebze ihtiyacını karşılamaktır. Sürekli değişimi benimseyen kurum kimliği ile devamlı büyüyen araç ve personel filosuyla sektörde yaratığı farklılıklar ile Fine Food, 2008 yılında da dondurulmuş gıda sektörünün en önde giden ve daima sektörün gülen yüzü olacaktır" diye konuştu.
Sayı: 612 - Sayı'nın Kapağı