Sorunlara bilimsel çözüm
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), üyelerinin sorunlarını belirleyip, en doğru çözümü bulmak amacıyla, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile birlikte BESOB İle Yeni Dönem adlı geniş kapsamlı bir proje başlattı.
Biz ne yapabiliriz?
Proje kapsamında 15 ayrı komisyon kuruldu. BESOBun Beşevler K.S.S.deki merkezinde yapılan toplantıda konuşan BESOB Başkanı Arif Tak, esnaf kesimi için bugüne kadar hep birilerinden bir şeyler istediklerini ancak yeni proje ile bunları bir tarafa bırakıp, biz ne yapabiliriz diye harekete geçeceklerini belirtti. Nüfusun yüzde 30'unu oluşturan esnaf ve sanatkarı kimsenin yok saymadığını, ancak çözüm için de kalıcı adımların atılmadığını söyleyen Tak, yaşanan süreçte kendilerinin de hataları olduğunu vurguladı.
"Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz diyen Tak, amacın, sorunların bilimsel açıdan doğru teşhis edilmesi olduğunu, çözüm için yerel yönetimlerden TBMM'ye kadar ilgili kurumlara gerekli başvurularda bulunacaklarını vurguladı.
Sosyal Bilimler MYO öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emine Koban da, esnaf ve sanatkarın güçlü ve zayıf olduğu noktaların tesbiti için analizler yapacaklarını kaydetti, bir başkan ve iki üyeden oluşacak komisyonların, Eğitim ve Danışma, Araştırma ve Geliştirme, Kültürel ve Sosyal İlişkiler, Esnaf ve Sanatkarı Güçlendirme Yardım ve Destek, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Kamu Kurum ve Yerel Yönetimlerle İşbirliği, Üye Geliştirme Koruma ve Koordinasyon, Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Örgütleri ile İşbirliği, Uluslararası Pazarlama Araştırma ve Değerlendirme, BESOB Eğitim Vakfı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkarlara Planlı Alanlar Oluşturma ve Altyapı, Kayıtdışı ile Mücadele, Meslek Standartlarını Yükseltme ve İhtisas, Birliğe Gelir Getirici Faaliyetleri Geliştirme ve U.Ü. ile BESOB İşbirliğini Geliştirme komisyonları olduğunu söyledi.

Sayı: 575 - Sayı'nın Kapağı