Eski yazılarımı incelerken Aralık 2011’deki bir yazım önüme geldi. Başlığı piyasa hareketleri ve beklentileri idi.

O zaman da bir kısım yazarçizer takımına göre bitmiştik. Yanmıştık. Hele gelecek yıl ülke tamamen bitecek iddiaları vardı. Bugün de öyle bir durumla karşı karşıya olduğumuz iddiaları var. Bu iddialar karşısında benim de kafam o kadar karıştı ki ben de ne yapacağımı şaşırdım. İyi ki eski yazılarım da var. 2011 yılında televizyonda sık sık gördüğüm, arada bir dinlediğim, konuşmalarını beğendiğim bir genç adam vardı. Dr. Şenol Ba­buşçu. Bugün artık Prof. Dr. O tarihte Bursa’da da seminerler ve­riyordu. Ben de o seminerlere katıl­mış ve çok be­ğenmiştim.

Kafamın karışık olduğu bu gün­lerde, benim gibi sizlerin de kolay kararlar vereme­diğinizi düşünüyorum, Sevgili Dr. Şenol Babuşçu’nun pi­yasa hareketleri, piyasa beklentileri ve faiz oranlarını etkileyen faktörler diye bir tablosu vardı. Kendisinden izin isteyerek bunu 2011 yılındaki yazımda kullanmıştım. Bugün de kullanacağım. Ekonomik kurallar da kolay kolay değişmeyen kurallardandır. (Bazılarının dini kurallar için dediği gibi).

Ekonomi ne kadar kötüye giderse gitsin, tablonun içeriği sizlere tabloda söz konusu olan konularda daha kolay karar almanızı sağlayacağı kanaatindeyim. O tablodaki bazı uy­gulamalar kaldırılsa da işimize yarayacağını düşünüyorum. Tabloyu o zaman yazarından izin alarak yayınlamıştım.

Tabloda bana göre görülen şu:

Tabloyu olduğu gibi aldım, içeriğine müdahale etme­dim, olduğu gibi hizmetinize sunuyorum, o kadar olduğu gibi ki, YTL yazısını bile değiştirmedim.

Tabloda görüldüğü gibi ekseriyetle tahvil, döviz ve altın fiyatları birlikte hareket ediyor.

Artık 21’inci yüzyıldayız. Siz değerli okurlarım, birikimleri­nizi en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Bilhassa emeği ile para kazananlar, birikimlerini ne zorluklarla yapıyorlar, bunu ben de çok iyi biliyorum. Bu birikimlerim, kumar oynar gibi kaybolması yanlış olur. Sevgili Prof. Dr. Şenol Ba­buşçu’nun tablosu biraz olsun, faiz, tahvil, döviz ve altına yatırım yapacakların daha iyi karar vermesini sağlayabilir.

Tablo, ekonomi ve piyasalar konusunda tahsil yapmış olanlara, ticaret ve sanayi erbabına da alacağı kararlarda büyük faydalar sağlayacaktır. Hayırlı olması dileğiyle.