banner6

BTSO yurt dışı fuarlara odaklanacak

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, KOSGEB’in yurt dışı iş gezilerine katılan firmalar için destek limitlerini artırdığını belirterek, “Küresel ölçekte ortaya çıkan fırsatlar ve firmalarımıza sunulan yeni desteklerle ihracat hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

İş Dünyası 02.05.2022, 23:13 01.05.2022, 19:54
BTSO yurt dışı fuarlara odaklanacak

BTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda ko­nuşan Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, reel sektöre sunulan her bir desteğin daha fazla yatırım, istihdam, ticaret ve ihracatın gelişmesi anlamı taşıdığını dile getirdi. İsmail Kuş, sürdürülebilir büyüme hedeflerinde kamunun ih­racata dönük mali destekle­rinin firmaların rekabetçiliğini güçlendirdi­ğini ifade etti. Mart ayı sonu itibariyle yurt dışı iş gezileri için Küçük ve Orta Ölçekli İş­letmeleri Geliştirme ve Des­tekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) sunduğu destek limitlerinin artırıldığını dile getiren İs­mail Kuş, “Odamızın da ta­lepleri arasında yer alan önemli bir düzenleme ha­yata geçti.

Üyelerimizin ihracat po­tansiyelini geliştirmek için hayata geçirdiğimiz Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsa­mında yurt dışı iş gezilerine katılan her bir firma için des­tek miktarı 5 bin liradan 20 bin liraya yükseltildi. Destek oranı da yüzde 50’den yüzde 60’a çıkarıldı. Pandemi son­rası dönemde küresel tica­rette ortaya çıkan fırsatlar ve firmalarımıza sunulan des­teklerle ihracat hedefleri­mize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

İsmail Kuş, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında bugüne kadar 200’den fazla yurt dışı iş gezisi organizas­yonuna imza atıldığını belir­terek, “İhracat odaklı örnek projelerimizin de katkısıyla Bursa’daki ihracatçı firma sa­yımızı son 9 yılda 2 bin 900’den fazla artışla 6 bin 400’e kadar yükseltmeyi ba­şardık.

Firmalarımıza sunulan bu destekler ve yeni ekonomi­nin sunduğu fırsatlarla bir­likte Bursa’da 10 bin ihracatçı hedefimizi de en kısa sürede yakalayacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51