Geçen ay Londra’da yapılan London EV Show tüm dünyanın ilgisini çekti. Fuarda Tesla ile karşılıklı stantlarda yer alan ve ilk modeli B9’u dünya ile buluşturan KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL yoğun ilgi ile karşılandı. Ayrıca etkinlikte gerçekleştirilen distribütörlük görüşmeleri ile Günsel B9 için uluslararası satış ağı oluşturma konusunda önemli bir adım atıldı.
Dünya otomotiv piyasasına hükmetmeye hazırlanan elektrikli otomobil sektörünün en büyük aktörleri, Londra’da düzenlenen ve üç gün süren London EV Show’da bir araya geldi. Elektrikli otomobil üreticileri, tedarikçiler, pil teknolojisi şirketleri, mobilite hizmet sağlayıcıları, yazılım firmaları ve çözüm sağlayıcılar gibi elektrikli otomobil endüstrisinin geleceğini şekillendiren onlarca şirketin bir araya geldiği London EV Show’da, GÜNSEL’in ilgi çekmesi bizleri gururlandırdı.
Show süresince fuar bölümünün yanı sıra elektrikli otomobil endüstrisindeki yeni teknolojiler, rekabet ve sektörün geleceği de kapalı oturumlarda yapılan sunumlarla masaya yatırıldı.
Londra’da katıldıkları London EV Show’la ilgili değerlendirmelerde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, KKTC ve Türkiye’nin ardından ilk kez uluslararası bir fuara katıldıklarını hatırlatarak, ilk modelleri B9 ile katıldıkları fuarın, GÜNSEL’in 2016’da başlayan yolculuğunun önemli dönemeçlerinden biri olduğunu belirtti.
Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Gösterdikleri yoğun ilgi ile GÜNSEL’i Londra’da yalnız bırakmayan bütün Türklere en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
Ticari olarak ulaştıkları hedeflerinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrağını böylesine önemli bir etkinlikte dalgalandırmak şüphesiz hepimiz için bir gurur kaynağı…
Borusan’dan temiz enerji fırsatı

Borusan Otomotiv ve Türkiye’nin rüzgar enerjisinde lider şirketi Borusan EnBW Enerji, elektrikli BMW otomobil sahiplerine temiz enerji kullanım fırsatı sunuyor. 
 “Sıfır Karbon” ekonomisi ve hedefleri doğrultusunda birçok sektörde olduğu gibi otomotivde de elektrik dönüşümü gerçekleşiyor. Son yıllarda etkisini giderek artıran iklim krizi ile gerçek anlamda mücadele etmek için elektrikli araçların kullandığı enerjinin de yenilenebilir kaynaklardan sağlanması gerekli. Borusan Otomotiv ve Borusan EnBW Enerji arasında yapılan işbirliği ile sürdürülebilirliğe ve doğa dostu enerji kullanımına verdikleri önem çerçevesinde, BMW marka elektrikli otomobil kullanıcıları Borusan EnBW Enerji’nin tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiği I-REC (Uluslararası Yenilenebilir Enerji) sertifikalı elektriği avantajlı fiyatlarla hem evsel tüketimlerinde hem de elektrikli otomobillerinin şarjı sırasında kullanma imkanı elde edebilecekler.
 Yeni yılın tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum…