banner6

05.04.2022, 01:50

Değişimin parçası olmak ya da  dünyayı değiştirmek

“Dünyayı değiştirecek insanlar, onu değiştirebileceklerini düşünecek kadar çılgın olanlardır.”
Steve Jobs

“Dünya değişiyor. Bunu suda hissediyorum. Toprakta hissediyorum. Kokusunu alıyorum.” sözleriyle başlıyordu efsanevi Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmi. 
Pandemi dünyadaki değişimin hızını artırdı. Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 14 Mart 2020 tarihinden bugüne geldiğimizde bambaşka bir Türkiye ve bambaşka bir dünya ile karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. 

Dünya değişiyor; iş yapış şekilleri, mesleklerin tanımları, insanların beklentileri. Uzun zamandır herkesin konuştuğu “Z kuşağı” artık hayatın arasındaki gençler oldu. Dünya artık dijitalleşme ve sürdürülebilir ekonomi etrafında yeniden şekilleniyor.
Peki bu yeni paradigmada bizim rolümüz ne olacak?
Dünyayı değiştiren yeniliklere imza atan tarafta mı olacağız yoksa sadece bu yeniliklere ayak uydurmaya çalışan takipçiler mi? En kötüsü ise geride kalmak. 
Eğrinin hangi tarafında olacağımız yine bizim seçimlerimiz olacak.

EKOHABER Gazetesi olarak biz de dünyada yaşanan bu değişimi, firmalarımızın bu alandaki çalışmalarını sizlere aktarmak için aralıksız çalıştık.
Üretim, yatırım, istihdam ve ihracat üzerinde yükselen Bursa ekonomisini “Bursa Çınarları” dergimizle okuyucularımıza anlatmaya çalıştık.
Türkiye’nin üretim merkezi olan Bursa’da sanayinin yaşadığı dönüşüme ayna tutmak ve bir anlamda sürekli bu konuları gündemde tutmak istedik.    
Bizim bu çabamıza en büyük desteği ise başta siz okuyucularımızdan aldık.
Haberlerimizi görüşleriyle zenginleştiren Bursa’nın güzide firmalarının önemli yöneticilerine ayrıca teşekkür ederiz. 

EKOHABER Gazetesi’nin başarısında imzası olan, tecrübeleriyle bana her zaman yol gösteren büyüklerime; her hafta, dolu bir içerik hazırlamak için yoğun bir tempoyla çalışan ekip arkadaşlarıma emekleri için minnettarım. 
Ve tabii ki bizlere her zaman destek olan kıymetli meslektaşlarıma da buradan iyi dileklerimi sunuyorum.
Sağlıklı ve güzel günlerde, bu sayfalarda buluşmak dileğiyle.


 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51