DOSAB, ulaşımı rahatlatmak için yatırımlara devam ediyor DOSAB, ulaşımı rahatlatmak için yatırımlara devam ediyor

Demirtaş Organize Sanayi Böl­gesi İş İnsanları Derneği (DO­SABSİAD), Paris İklim Anlaşması gereği iklim değişikliğine karşı küre­sel çaplı mücadeleye katkı sunmaya devam ediyor. Yönetim Kurulu top­lantısında ‘Sınırda Karbon Düzenle­mesi’ ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Nilüfer Çevikel baş­kanlığındaki toplantıda, Interfed Yö­netim ve Finansal Danışmanlık firma yetkilileri Rupen Melik Mıhçı­yan ve Doç. Dr. Banu Sezginer, Av­rupa Yeşil Mutabakatı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

“Pazar kaybına tahammül edemeyiz”

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Baş­kanı Nilüfer Çevikel, Sınırda Karbon Düzenlemesi’nden en çok etkilene­cek sektörlerin başında tekstilin gel­diğini vurgulayarak şunları söyledi: “AB, en önemli ticaret ortağımız. İh­racatımızın yaklaşık yarısını bu pa­zara gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle AB’de yaşanan gelişmeleri çok dik­katli takip etmemiz gerekiyor. Her ne kadar AB’deki ithalatçı ödeyecek olsa da bizim ürünlere yönelik olu­şan ek maliyet, pazar kaybına neden olabilir” dedi.

Çevikel, maliyetlerin her geçen gün arttığı bir dönemde hızla hare­kete geçmenin büyük avantaj oldu­ğunu belirterek “Eylül 2020’den Eylül 2022’ye kadar doğal gaz birim fiya­tındaki artış tam yüzde bin 218, yani 12 kat olarak gerçekleşti. Bu enerji maliyetleri ile üretip, dünya ile ihra­cat anlamında rekabet etmemiz çok zor.

Avrupa’da devlet destekleri çok geniş şekilde uygulanıyor, o nedenle Avrupa’ya karşı rekabetçiliğimizi kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.