Görükle Kampüsü başta olmak üzere, farklı yerleşkelerde başlat­tığı yatırım çalışmalarında sona yaklaşan Bursa Ulu­dağ Üniversitesi (BUÜ), 2023 yılında çok sayıda akademik ve bilimsel pro­jeyi hayata geçirecek.

Üniversite yönetimi tarafından proje­lendirmesi bitirilen ve 2022 yılında yapım izni alınarak başlatılan inşaat çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor.

Sedat Yalçın: Önceliğimiz kırsal kalkınma Sedat Yalçın: Önceliğimiz kırsal kalkınma

Başta üniversite bütçesinden yapılan la­boratuvarlar ve tıp fakültesi yoğun bakım servisleri olmak üzere, diğer devlet ku­rumları ve hayırseverlerin desteği ile yü­rütülen projeler olmak üzere çok sayıda yatırımın 2023 yılında açılışı yapılacak.

Görev süreleri içerisinde toplumun her kesimi ile yakın ilişkiler kurmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, gerek kamu ge­rekse de özel sektör temsil­cileriyle oluşturdukları yakınlığın Üniversiteye yatırım olarak geri döndü­ğünü kaydetti.

Kampüs içerisindeki ya­tırımların genel anlamda hayırseverler ta­rafından karşılandığına işaret eden Rektör Kılavuz; “Hali hazırda kampüsümüzde in­şaatı devam eden laboratuvarlarımızdan birisini Bursa Ticaret Borsası, diğerini de A Plas/Ağaoğlu ailesi üstlendi. Diş Hekimliği Fakültesi binamızı ise hayırsever iş insanı İbrahim Gülmez yaptırıyor. Bunların yanı sıra yine kampüsümüzde yapımı devam eden Organ Nakil Merkezimizi yine başka bir hayırseverimiz Hüseyin Akdemir üst­lendi” dedi.