Balkan ülkeleri ile ekonomik iliş­kilerin konuşulduğu 2. Balkan Ülkeleri Ekonomik İş Birliği Forumu, Bursa Valisi Mahmut Demir­taş, Bursa Milletvekil­leri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Hasan Öztürk ve Selçuk Türkoğlu ile Bursa Büyükşehir Bele­diye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın katılımıyla gerçekleşti. Ay­rıca forumda, Hırvatistan, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya’nın An­kara Büyükelçileri de hazır bulundu.

Seçim sonrası Türkiye ekonomisi  BUSİAD'da masaya yatırıldı Seçim sonrası Türkiye ekonomisi BUSİAD'da masaya yatırıldı

“Ekonomik işbirlikleri

önem taşıyor”

Ülke sunumları ve panel olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştiri­len forumun açılış konuşmasını ya­pan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Ku­rulu Başkanı Fatih Şakir, “Coğrafya kaderdir ve bu coğrafyada hep bera­ber yaşıyoruz. Bu yüzden komşuluk çok önemli ve ülkeler arasındaki komşuluk ilişkilerinin başında da ekonomik iş birlikleri gelmektedir. Dünya ticaretinin merkezinde yer alan Balkan ülkeleri ola­rak birlikte yapabileceği­miz çalışmalar büyük önem taşıyor’ demiştik. Bu görüşü muhafaza edi­yoruz. Bölgemizin huzur adası olması, ekonomik işbirliklerimiz coğrafya­mız için çok önemlidir ve bunun devamlılığını sağ­lamak hepimizin önceliği olmalıdır” şeklinde konuştu.

“Balkan ülkeleri ile yakınlık önemli bir avantaj”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İb­rahim Burkay da, “Son yıllarda yaşa­nan kırılmalar ve pandemi ile birlikte komşu ülkelerle ticaret büyük önem taşımıştır. Bölgesel paktlar ekonomi­nin en önemli itici gücü olmuştur. Balkan ülkelerinin tamamı ile asırlar öncesinden başlayıp günümüze ka­dar uzanan yakın ilişkimiz bir avan­tajdır. Bugün Bursa’nın önemli bir gi­rişimci profilini Balkan ülkelerinden gelen vatandaşlarımız oluşturmakta­dır” dedi.