Beyçelik Holding otomotiv yan sanayi, enerji ve iklimlendirme alanlarında 23 şirketi ve 5 bini aşkın çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda üretim tesisi yatırımı gerçekleştirecek olan Beyçelik Holding’in CEO’su Baran Çelik, Grup olarak toplam 6.3 milyar TL’lik üretim tesisi yatırımlarının bulunduğunu, yatırımlar ile üretim kapasitelerini artırırken bulundukları lokasyonlarda da ek istihdam yaratmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Çelik sözlerine şöyle devam ediyor: “2022 yılında Grup olarak 181 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik.

Bu yıl ihracatımızı yüzde 34 artırmayı hedefliyoruz. 2023 yılında hali hazırda devam eden üretim tesisi yatırımlarımızı tamamlayarak hızla seri üretime geçmeyi planlıyoruz”.

Tüm faaliyet alanlarımızda yeni üretim tesisi yatırımımız var

Yeşilova, KalDer üyelerini ağırladı Yeşilova, KalDer üyelerini ağırladı

Otomotiv yan sanayi alanında faaliyetlerini sürdüren Beyçelik Gestamp şirketimizin Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB), Kocaeli ve Romanya’daki yatırımları devam ediyor. TOSB’de (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) mevcut şasi fabrikamızın yanına Avrupa’nın en büyük şasi fabrikasını kuruyoruz. Kocaeli’nin Yeniköy ilçesinde müşterimizin yeni projesinin gövde ve şasi sac parçaları üretimini yapmak üzere planladığımız tesis yatırımımız da tamamlandı. Yurtdışında Romanya’da yer alan fabrikamızda mevcut tesisimize ilave alan yatırımımız var. 2023 yılında otomotivde toplam üretim alanımızı 270 bin metrekareye çıkartmayı planlıyoruz. Tüm bu yatırımlarımız ile otomotiv grubumuzda mevcutta 4 bin kişiye istihdam sağlarken 1.650 kişiye daha yeni istihdam yaratmayı hedefliyoruz.

Çelik, iklimlendirme alanında faaliyet gösteren Warmhaus, enerji sektöründe faaliyet gösteren Beyçelik Elawan Renewables Yenilenebilir Enerji Üretim ve rüzgar türbini kulesi üretimi yapan Gesbey firmalarında da büyümeye yönelik hedefleri olduğunu dile getirdi.