Değerli okurlar, bu hafta sizlerle yine alıntı bir haberi paylaşmak istiyo­rum. Dünyanın da sayılı zenginlerinden bi­risi olan Hintli milyarder Ratanji Tata’ya radyo sunucusu tarafından bir te­lefon görüşme­sinde şöyle soruluyor;

“Hayatta en mutlu olduğu­nuz anı ne olarak hatırlıyorsunuz?”

Ratanji Tata cevap olarak;

“Hayatta mutluluğun dört aşamasından geçtim ve so­nunda gerçek mutluluğun an­lamını anladım.

İlk aşama zenginlik ve kay­nak biriktirmekti. Ama bu aşa­mada istediğim mutluluğu elde edemedim.

Ardından değerli eşyaların toplanması olan ikinci aşaması geldi. Ama bunun etkisinin de geçici oldu­ğunu ve değerli şeylerin parıltısının uzun sürmediğini fark ettim.

Ardından büyük bir proje alma olan üçüncü aşaması geldi. O zaman Hindistan ve Afrika’daki dizel yataklarının %95’ine sa­hiptim. Ayrıca Hindistan ve Asya’daki en büyük çelik fabrikasının sahibiydim. Ama burada da hayal ettiğim mutluluğu elde edemedim.

Dördüncü adım, bir arkadaşımın ben­den bazı engelli çocuklar için tekerlekli sandalye almamı istemesiydi.

Yaklaşık 200 çocuk. Arkadaşımın tavsi­yesiyle hemen tekerlekli sandalyeleri aldım. Ama arkadaşım onunla gitmem ve teker­lekli sandalyeleri çocuk­lara vermem konusunda ısrar etti. Ben de hazırla­nıp onunla gittim. Orada bu çocuklara tekerlekli sandalyeleri kendi elle­rimle verdim. Bu çocuk­ların yüzlerinde garip bir mutluluk parıltısı gördüm. Hepsini teker­lekli sandalyede otururken, dolaşırken ve eğlenirken gördüm.

Gerçek mutluluğu içimde hisset­tim.

Ayrılmaya karar verdiğimde çocuk­lardan biri bacağımdan tuttu. Bacakla­rımı yavaşça kurtarmaya çalıştım ama çocuk yüzüme baktı ve bacaklarımı sı­kıca tuttu. Eğilip çocuğa sordum: Başka bir şeye ihtiyacın var mı? Bu çocuğun verdiği cevap beni sadece şok etmekle kalmadı, hayata bakışımı da tamamen de­ğiştirdi. Bu çocuk dedi ki;

“Yüzünü hatırlamak istiyorum ki cen­nette buluştuğumda seni tanıyıp bir kez daha teşekkür edebileyim!..

Ben de size soruyorum;

Sizin yüzünüzü hatırlamak isteyecek kaç kişi çıkar ve bu sayıyı artırmaya gayret ediyor musunuz?

Saygılarımla…