Semih AYDIN

Kurulduğu ilk günden bu yana kali­teyi ön planda tutan felsefesi ve tec­rübeli personeliyle dünyanın 60 ülkesine ihracat yapan Üçel Kauçuk, çevreci yatırı­mıyla da dünyadaki yeşil dönüşüme adapte olmayı amaçlıyor.

Beyçelik Holding’den yeni yatırım Beyçelik Holding’den yeni yatırım

“Sorumluluğumuzun bilincindeyiz”

Küresel ısınmanın etkilerini her geçen gün daha da fazla hissettiklerine ve bunun nedeninin ise yüksek karbon emisyonu ol­duğuna dikkat çeken Üçel Kauçuk Genel Müdürü Mehmet Mutlu, “Çevreci yatırı­mımızla küresel ısınmaya karşı üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Böylece hem enerjimizi güneşten alacağız hem de gele­cek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için üstümüze düşen so­rumluluğu yerine getireceğiz” dedi.

Karbon emisyonunun önüne geçilecek

Bu hedefler doğrultusunda 2 MWp’lik güneş enerjisi santrali (GES) yatırımına başladıklarını kaydeden Mutlu, bu yatırı­mın 2023 yılında devreye alınacağını söy­ledi. Mutlu, GES yatırımı ile yıllık 39 bin 988 tonluk karbon emisyonunun önüne geçeceklerini sözlerine ekledi. Kurulu­munu gerçekleştirecekleri 2 MWp’lik GES ile yıllık 1.950 ağaç dikmiş gibi olacaklarını ve bunun yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik ormanlık alana karşılık gelen bir katkı ol­duğunu vurgulayan Mehmet Mutlu, “Üçel Kauçuk olarak dünyamız için küçük bir adım ama farkındalık için iyi bir başlangıç olması gayreti içinde olacağız. Dünyamız bu gayreti hak ediyor. Çünkü biz bunu dünyamıza borçluyuz” dedi.