Makine ve ekipman güvenlik sistem­leri sektöründe yüzde 100 yerli üre­tim ilkesiyle 2017 yılında NOSAB’ta kurulan Surfence Makine, başta otomotiv olmak üzere endüstrinin hemen hemen her alanında fence konusunda önemli firmaların tedarikçisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Surfence Makine, 2021 yılı başında Almanya’da faaliyete geçirdiği Surfence GMBH ile Avrupa’daki pazar payını arttırmaya hedefliyor. Ford, Renault, Tofaş ve Togg’un şartnamelerinde Surfence markasının yer aldığının altını çizen Surfence Makine Yöne­tim Kurulu Başkanı Serdar Kanlıoğlu, “Başta otomotiv olmak üzere sanayinin hemen her kolunda çok sayıda firmanın fence konusunda başlıca tedarikçisi konumundayız. Çalıştığımız birçok firma, bizleri yeni projelerinin şartnamelerinde belirte­rek, özellikle tercih sebebi kılmakta. Yerli ve milli otomobilimiz Togg’un üretim hattındaki robotlarının ve konveyörlerinin etrafındaki güvenliği Surfence Makine tarafından sağlanıyor. Bunun yanı sıra ma­kine, beyaz eşya, robotik, ağaç entegre gibi otomasyonun yoğun olduğu, üretimde ro­botun kullanıldığı her alanda varız.”

Almanya fabrikasından Avrupa’ya satış

Surfence Makine Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kanlıoğlu; “Geçtiğimiz yılın başında Almanya’da Surfence GMBH firmamızı kurduk. Böylelikle Avrupa satış merkezimizi Almanya üzerinden sağlıyor ve 8 farklı ülkeye satış gerçekleştiriyoruz. İngiltere, Polonya, Rusya, Almanya ve Ro­manya’da distribütörlüklerimiz var. Yüzde 30 ihracat oranına sa­hibiz. Direkt ihracat yaptığımız ülke, ağırlıklı olarak Fransa. İç pazarın tüm ihracatını karşılayabilecek kapasitemiz var. Daha fazlasını da yurt dışına gönderiyo­ruz. Almanya ve Fransa pazarında büyümek istiyoruz. İhracat oranımızı 2022’de yüzde 50’ye taşımak istiyoruz. Tataristan’dan Mek­sika’ya, Sırbistan’a kadar da dolaylı ihracatımız oluyor. Türkiye pazarının yüzde 30-40’ýna hâkim olmakla beraber sektör lideriyiz diyebilirim” dedi.

Özel patentli ürünler

Geliştirdikleri yazlım sayesinde fence tasarımlarını kısa sürede hazırlayabildiklerini belirten Kanlıoğlu, “Ürünlerimizin pat­enti de mevcut. Kendi özel bir tasarımlarımızı ile müfterilerimiz nezdinde diğer markalara göre daha avantajlayız. Açı verebilme özelliği ve modüler bir sistem olma özelliğimizle kullanım kolaylığı da sağlıyoruz. Ayrıca ürünlerimizi çarpma dayanım testlerine de tabi tutuyoruz. SurDraw adlı yazılımımız ile herhangi bir 3D pro­grama ihtiyaç duymadan, layoutlarımızı iki boyut olarak düz çizgiler halinde oluşturuyor ve 3D görselini görme imkânını su­nuyoruz. Surfence standartlarına uygun olarak sunduğumuz bu hizmeti 120 farklı müşterimiz aktif olarak kullanarak, firmamızın malzeme listesine de erişilebiliyor.

Bu yazlım sayesinde metrelerce fence tasarımlarını 5 dakikada oluşturabiliyoruz” şeklinde konuşuyor.