Bursa’da 35 yılda on binlerce ço­cuk ve gence eğitim vererek sana­yinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman­ların yetiştirilmesine katkıda bulunan Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Ha­tay’da faaliyetlerini sürdüre­ceği eğitim kampüsü inşa ediyor.

Eğitim ve istihdam prog­ramlarının yanı sıra kamu ya­rarına çalışmalarını sürdüren CEV, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki merkezinde ka­lifiye ve ara eleman yetiştir­mek amacıyla kuruluşundan bu yana 35 yılda 35 bin 837 kişiye mes­lek edindirme, katmanlı üretim mü­hendisliği, veri bilimci yetiştirme ve ku­luçka programları eğitimleri ile hibe desteklerinde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şu­bat’taki depremlerden etkilenen illerde yaşayan gençler için harekete geçen vakıf, bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise binalarının bulunduğu eğitim kompleksi inşa ediyor.

Bursa’da Güneşin Gücü: Sunvital enerji Bursa’da Güneşin Gücü: Sunvital enerji

CEV Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, “Milli Eğitim Bakanlı­ğına en çok hangi bölgede ihti­yaç olduğunu sorduk. Sağ olsun­lar kendileri bize Hatay’ın Kırıkhan ilçesini gösterdiler. Biz de liseye kadar her seviyedeki çocuğumuzun ve gencimizin ha­yatına dokunmanın daha fay­dalı olacağını düşünerek Kırık­han’da bir kampüs içinde 4 okul yapıyoruz. Okulumuzda eğitim gören 1000 öğrenci olacak. Hepsi Anadolu mimarisine özgü yapılan, tek katlı yapılar. Kırıkhan’da işimiz hiç bit­meyecek. Artık orası da deprem bölgesi de bizim için önemli bölge. Orada Coş­kunöz Eğitim Vakfının farklı meslek edindirme projelerine de başlayacağız” dedi.