Üniversite-Sanayi işbirliği projesine TÜBİTAK onayı Üniversite-Sanayi işbirliği projesine TÜBİTAK onayı

Temelleri Ali Durmaz ta­rafından 1956 yılında atılan Durmaz­lar, bin 500 çalı­şanıyla, üç ayrı tesiste ürettiği makineleri Durma mar­kası ile 120 ül­keye ihraç ediyor.

Sac işleme alanında faaliyet gös­teren işletmeler için akıllı fabrika­lar üreten uluslararası yetkinlikte bir üretici konumunda bulunan Durmazlar, son teknoloji ile dona­tılmış geniş üretim bölümlerine sahip fabrikaları, sac işleme maki­neleri, otonom ve robotik teknolo­jili konfigürasyonlar ve Endüstri 4.0 uygulamaları kapsamında sun­duğu özel çözümler ile dünya ça­pındaki güçlü konumunu sağlamlaştırıyor. Durmazlar Ma­kina sahip olduğu üretim altyapısı ve 75 yıllık tecrübesiyle Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlarken, Almanya, Frankfurt ve Amerika Birleşik Devletleri Michi­gan’daki showroomlarıyla da kü­resel pazardaki rekabet gücünü yükseltiyor.

Raylı sistemlerde de ilk sırada olmayı hedefliyor

Durmazlar, makine sektörün­deki tecrübesi ve ağırlığını raylı sistemlere de aktararak bu sek­törde de dünyada ilk sıralarda yer almayı hedefliyor. Durmaray mar­kasıyla bu alandaki çalışmalarına 2009 yılında başlayan firma, 2011 yılında 100 bin metrekarelik alanda tramvay üretimine baş­ladı. Durmazlar tarafından üreti­len 150’ye yakın tramvay bugün Türkiye’nin pek çok kentinde ve dünyanın farklı bölgelerinde gün­lük 500 binin üzerinde yolcu taşı­makta.

Son teknolojiyle donatılmış üre­tim yelpazesine sahip Durmazlar Makine, Durma markasıyla sac iş­leme makineleri üretiminde Türki­ye’de lider konumunu koruyarak, küresel ölçekte de dünyanın en önde gelen markaları arasında yer alıyor.

Ar-Ge’de öncü

Makine sektöründe Türki­ye’deki ilk Ar-Ge merkezini kuran Durmaz­lar, yerli patent başvurusunda her yıl ilk 10 içe­risinde yer alı­yor.

Güçlü bir Ar-Ge altyapı­sına sahip olan şirket, global re­kabette teknolojik ürünlerle farkını koyuyor. Son teknolojiyle donatılmış geniş üretim parkuru ve toplam 150 bin metrekare ka­palı alana sahip tesisleriyle küre­sel bir üretici konumunda olan Durmazlar, 120 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Firma üretiminin yüzde 80’ini Amerika Birleşik Devletleri, Av­rupa Birliği ülkeleri ve Avustu­ralya gibi gelişmiş sanayi ülkelerine ihraç ediyor.