Beyçelik-Gestampa
Ar-Ge Merkezi ünvanı

Beyçelik Gestamp Kalıp ve Oto Yan Sanayi A.Şnin bünyesinde kurduğu
Ar-Ge birimi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi Belgesini almaya hak kazanarak Bursanın dört Ar-Ge merkezinden biri oldu.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde 15 bin metre kare kapalı alan içerisinde yer alan ve Türkiyenin en büyük kalıp fabrikası olan Beyçelik Gestamp Kalıp ve Oto Yan Sanayi A.Şnin bünyesinde kurduğu Ar-Ge birimi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi Belgesini almaya hak kazanarak Bursanın dört Ar-Ge merkezinden biri oldu.
Beyçelik Gestampdan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe hızla artan rekabet koşulları nedeniyle ucuz, sağlam ve çevreci araçlar üretmek için teknoloji alanında yeni yatırımlar ve geliştirmeler yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Beyçelik-Gestampın pazardaki yerini koruması ve geliştirmesi için kalıp tasarımında daha hızlı çözümler elde etmesi, yeni üretim teknolojilerine ağırlık vermesi ve yeni nesil malzemelerin işlenebilmesi konusunda uzmanlığını ileri seviyelere taşıması gerekliliğine dikkat çekildi.
Beyçelik Gestampın hedefleri doğrultusunda insana yatırım yapan, yenilikçi ve teknolojiyi takip eden bir firma olma özelliğini, bir adım daha ileriye taşıyarak 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Ar-Ge Merkezi ünvanı aldığı vurgulandı.
Otomotiv Yan Sanayi Sac Şekillendirme ve Kalıpçılık alanında Türkiyenin ilk Ar-Ge merkezi olan Beyçelik Gestampın, 70i aşkın uzman kadrosuyla farklı disiplinleri bir arada bulundurarak 2012 yılına kadar minimum 12 yeni buluş ve geliştirme konusunda faaliyetlerini tamamlamayı hedeflediğine dikkat çekilirken, üreten, geliştiren ve sürekli keşfeden bilimsel temele dayalı çalışmalara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edileceği ifade edildi.

Sayı: 717 - Sayı'nın Kapağı