Bu İş Eşitlik İşi adıyla projelendirilen iş birliği­nin NOSAB’da gerçekleştirilen imza töre­nine, BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, NOSAB Başkanı Erol Gülmez ve Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel’in yanı sıra BUİKAD Yönetim Ku­rulu Üyeleri ile NOSAB ve Borçelik yöneticileri ka­tıldılar. İmza töreninde konuşan BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, emeğin cinsiyetle alakası ol­madığını belirtirken, “Kadınların ekonomik faa­liyetlerde daha güçlü temsil edilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Projemizin ülke geneline yayılabi­lecek bir çalışma olacağına inanıyoruz. Özellikle ‘erkek işi’ denilen işlerde de kadınların çalışabile­ceğini ortaya koymak istiyoruz” dedi.

NOSAB Başkanı Erol Gülmez ise “NOSAB olarak bütün sosyal projelerde bulunmaya çalışıyoruz. Kadınların istihdama katılmalarına katkı sağlaya­cak bu projeye de çok inanıyoruz ve gönülden destekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Proje ortaklarından Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel de yaptığı konuşmada, “Borçelik olarak 2016 yılından beri toplumsal cinsiyet eşit­liği konularında çalışmalar yapıyoruz ve özünde insana odaklanıyoruz.

BUMKAD ‘Dünya Kadın Mühendisler Günü’ne hazırlanıyor BUMKAD ‘Dünya Kadın Mühendisler Günü’ne hazırlanıyor

2018 yılından bu yana üretimde kadın çalışana yoğunlaşıyoruz. Şirket içinde yaptığımız ve takdir toplayan çalışmalarımızla tüm sektörlere ilham veri­yoruz. Bu değerli proje ile de toplumsal cinsiyet eşit­liği konusundaki kararlı du­ruşumuzu daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra iş birliği protokolü BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, NOSAB Baş­kanı Erol Gülmez ve Borçe­lik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel tarafından imzalandı.