Pandeminin ardından uluslararası fuar organizasyonları hız ka­zandı. Covid – 19 salgının nedeniyle geçtiğimiz yıl yalnızca Ame­rika Birleşik Devletleri’nin Chicago kentinde düzenlenen FABTECH Fuarı, bu yıl 3 buluşma gerçekleştirecek.

Endüstriyel dönüşüme Bursa damgası Endüstriyel dönüşüme Bursa damgası

Otomasyon, robotik, bükme ve şekillendirme makineleri, testereler, kesme makineleri, kaynak makineleri gibi makine sektörünün hemen hemen her alanında faaliyet gösteren firmaların takip ettiği FABTECH fuarlarının ilki 3 – 5 Mayıs tarihleri arasında Meksika’nın Monterrey şehrinde düzenlendi.

Başta Kuzey ve Güney Amerika’dan olmak üzere dünyanın dört bir ya­nından firmaların ve ziyaretçilerin katılım sağladığı fuarda 500’ü aşkın firma 8 binin üzerinde ziyaretçi ile bir araya geldi.

Katılımcı firmaların Meksika ve Güney Amerika pazarlarına açılması için ciddi iş birliği fırsatları sunan FABTECH Mexico 2022’ye Bursa’dan da Durmazlar Makina, Beka-Mak, Armatech Makine (Protreg) ve Sağlamlar Punta katıldı. Firmaların uzay konseptli açtığı stantlar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. FABTECH’in gelecek buluşmaları ise 14 – 16 Haziran’da Kanada – Toronto’da ve 8 – 10 Kasım’da ABD – Atlanta’da düzenlenecek.