UİB’de seçim maratonu başladı. Birlik bünyesindeki 5 birliğin 3’ünün seçimli olağan genel kurul süreci tamamlandı.

Buna göre Uludağ Otomotiv Endüs­trisi İhracatçıları Birliği (OİB), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde (UHKİB) mev­cut başkanlar güven tazeleyerek, bir dönem daha göreve seçildi.

Çelik ile 2’nci dönem

OİB’in Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile gidilen seçimde OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ikinci kez seçilerek güven taze­ledi. Genel Ku­rul’da konuşan Çelik, Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle birtakım olum­suzluklar yaşandığını belirterek, “Tüm olumsuzluklara rağmen, yılın ikinci yarısında göstereceğimiz performans ile 33 milyar dolarlık ihracat hedefi­mize ulaşacağız” dedi.

Engin gelecekten umutlu

Pınar Taşdelen Engin de tek liste ile girdiği UTİB seçiminde üyelerin güvenoyunu alarak, bir dönem daha başkanlık görevine seçildi. Engin, “Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 21 artış ile 364 milyon dolar ihracat yaptık ki bu trend yıl so­nunda 1,5 mil­yar dolarlık rekor değeri işaret ediyor. Bu güzel gelişme de geleceğe yönelik motivas­yonumuzu daha da artırıyor” dedi.

Gündemir: Büyük fırsatlar var

UHKİB’in Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda da tek liste ile seçime gidildi. Seçim sonucunda Nüvit Günde­mir yeniden başkan seçile­rek, güven tazeledi. Toplantıda konuşan Gün­demir, “Önümüzdeki yıllarda Tür­kiye için teks­tilde ve konfeksiyonda büyük fırsatlar var. Tedarik zincirindeki değişimler so­nucu siparişler daha da artacaktır” açıklamasında bulundu.