Cumhuriyetimizin 100.yılını Bursa’da, bütün Bursalılar olarak, coşkuyla kutladık, onu bize hediye eden Ulu Önderimiz Yüce Atatürk’ü de ölümünün 85. Yılında sevgimizle, saygımızla andık. Tüm etkinlikler 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan söylenmesiyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi şehrin ana arterlerini, meydanlarını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donattı. Belediye Bandosu ve Mehter Takımının verdiği coşkulu konserler, gösteriler eşliğinde tarihi Büyükşehir binasına Türk Bayrağı’nın asılmasıyla başladı kutlamalar, Bursalılar da ellerinde bayraklarla eşlik ettiler bu kutlamalara. Bando ve Mehter Takımı kentin muhtelif bölgelerinde yaptıkları gösterilerle halkın coşkusunu katladılar. Sergiler, tiyatro gösterileri ve kortej yürüyüşü bu coşkuyu halkla bütünleştirdi. Akşam saatlerinde Tophane Saat kulesi dibinde düzenlenen havai fişek gösterileri de gökyüzünü renklendirdi.

Nilüfer Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarında düzenlediği 100. Yıl yürüyüşü de, yine hem bulvarı hem de bağlantı yollarını ellerinde bayraklarıyla dolduran, yüzbinlerce Bursalının coşku içinde marşlar söyleyerek katılmalarıyla gerçekleşti, yürüyüş sonunda da bu coşku Teoman’ın konseriyle zirve yaptı.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası salt ekonomik bir kurum olmanın ötesinde toplumsal hareketlere de destek olan BUSİAD’ın himayesinde 10 Kasım Atatürk’ü anma konserini Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde icra etti. Konser programının ikinci bölümünde Nilüfer Çok Sesli Korosu orkestraya eşlik etti, Turgay Erdener’in Uğur Mumcu Kantatı seslendirildi.

Bursa’mızın değerli sanayi kuruluşu Bplas’ın organizasyonunda, Şarkılar Atatürk’ü Anlatıyor başlıklı konserde, Atatürk’ün sevdiği şarkılar 10 Kasım akşamı yine Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde icra edildi. Salonu dolduran Bursalılar ki hepsi internet üzerinden Bplas tarafından davet edilmişlerdi, coşkuyla konseri izlediler, zaman zaman eşlik ettiler. Ben konseri Bplas sahiplerinden Memduh Gökçen’le birlikte izledim. Bplas genel müdürü Celal Gökçen konser öncesi yaptığı açılış konuşmasını şöyle özetleyebilirizİz;

‘’85’inci ölüm yıldönümünde, Cumhuriyetimizin de kuruluşunun 100’üncü yıldönümünde değerli Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz. Bu anma etkinliğimiz kapsamında, Dr. Mevci Ergün ve Emirkan Yıldız ile uzun süren bir çalışma sonucunda şarkılar bestelendi, bu şarkılarla hem Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılını, hem de Atamızın vefatının 85. Yılında, Atamızla beraber bütün şehit ve gazilerimizi anmak istedik. O günden bu güne ülkemize hizmet etmiş, sevgisiyle insanlarımıza destek olmuş ve olmaya devam edenleri de aynı zamanda anıyoruz… ’’

İşte bu çalışma sonunda, sözlerini Dr. Mevci Ergün’ün yazdığı, aranjörlüğünü Miraç Kutlu’nun, bestelerini ve solistliğini Emirkan Yıldız’ın üstlendiği 12 özel şarkı bu konserde ilk defa Bursalılarla buluştu. Doğumundan ölümüne Atatürk’ün anlatıldığı bu şarkıların sunulduğu konser, Şef Özgür Arkun yönetimindeki 40 kişilik orkestra tarafından icra edildi, salonu dolduran Bursalılarca dikkatle dinlendi, coşkuyla alkışlandı. Konseri heyecanla ve zevkle dinleyenlerden biri de bendim. Konser bitiminde yanında oturduğum Memduh Gökçen’i ve Celal Gökçen’i gönülden kutladım, bir özel sektör mensubu olarak, değeri ölçülere sığmayacak bir özel sanat gecesini Bursalılara yaşattıkları için, bir Bursalı olarak kendilerine gönülden teşekkür ettim.

Evet, Bursa olarak Cumhuriyetimizin 100.yılını böyle coşkuyla kutladık, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ölümün 85. Yılını da sevgimizle, saygımızla andık.