Düzenlenen toplantıda BUMKAD’ın faaliyetlerini ve gelecek dönem hedeflerini anlatan BUMKAD Ku­rucu Başkanı Ülfet Öztürk, 24 üyeyle başladıkları yolda 70 üyeye ulaştıklarını söyledi.

Ali İhsan Yeşilova, TALSAD Başkanı oldu Ali İhsan Yeşilova, TALSAD Başkanı oldu

Ülfet Öztürk, Türkiye’nin tek kadın mühendis der­neği olarak hedeflerinin, uluslararası platformlarda söz sahibi olacak lider kadınlar yetiştirmek, kadın mühendislerin sanayiye katkı­sını artırmak, kadınları iş ha­yatında güçlendirme ve mühendislik okuyan kadınla­rın sektöre hazır bir şekilde gir­melerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bu kapsamda hayata geçir­dikleri, ‘Kutup Yıldızım’, ‘Dö­nüşüm Bugün’ ve ‘Genç Mimozalar’ projelerinin ilk faz­larında önemli bir başarı sağ­ladıklarını kaydeden Öztürk, Kutup Yıldızım ve Dönüşüm Bugün projelerinin ikinci fazlarına başvuruların baş­ladığını belirtti.

BUMKAD olarak her yıl 3 kadın mühendis ada­yına bursa sağladıklarını ifade eden BUMKAD Baş­kanı Ülfet Öztürk, bunun haricinde düzenledikleri etkinliklerden sağlanan gelirle de öğrencilere burs verdiklerini açıkladı.