NOSAB Yalçın Aras Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, sürdürülebilirlik, toplumsal eşitlik ve yeşil dönüşüm konuları masaya yatırıldı.
Panele BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, NOSAB Bölge Müdürü Mehmet Koçer, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Açılışta konuşan Şençayır, "Değişimin liderleri, adil ve çevreci bir gelecek için harekete geçen kişilerdir. Bugün burada bu vizyonu paylaşan isimlerle bir aradayız" dedi.
BUİKAD Yeşil Gelecek Komisyonu Başkanı Makbule Çetin, iklim inkârcılığına dikkat çekerek, "Bilimsel verilere rağmen iklim krizini görmezden gelmek kabul edilemez. 'Kadın Liderliğinde Yeşil Dönüşüm Projesi' ile işletmelerin çevreci uygulamalara geçişini destekliyoruz" ifadelerini kullandı. BUİKAD Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komisyonu Başkanı Elif Aygül, "Sosyal sorumluluk, geçici projeler değil, sürdürülebilir etkiler yaratmalı" diyerek, "Bu İş Eşitlik İşi" projesi kapsamında 58 kadının meslek sahibi yapıldığını vurguladı.
Aile şirketlerinde kurumsallaşma
TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Sönmez, aile şirketlerinin kurumsallaşma sürecine değinirken, Coşkunöz Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, "Sosyal projelerde popülerlik yerine uzmanlık alanlarına odaklanılmalı" mesajını verdi.
Panelin son bölümünde, "Bu İş Eşitlik İşi" projesine katılan kadınların deneyimleri paylaşıldı. Forklift operatörü olan Dürdane Tarhan, "Bu proje hayatımı değiştirdi" diyerek sürecin önemine dikkat çekti.