Bursa’nın yakından bildiği ve yemek sektöründe hizmet veren Abidin Usta, şube halkasına bir yenisini ekledi. Abidin Usta Os-manlı Sofrası’nın 6’ıncı şubesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Görük-le Kampusu içinde hizmet vermeye başladı.

Konuya ilişkin bilgi veren Örnek Yemek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, Abidin Usta’nın 6’ıncı şubesini Gö-rükle’de açtıklarını kaydetti. Özen, şubelerden 4’ünün lokanta, 2’sinin de ekspres şube olduğunu belirtti. Özen, Bursalıların her Abidin Usta lokantasında, Osmanlı mutfağından 35-40 çeşit sulu yemek bulabildiklerini anlattı. Görükle’ye ilişkin Özen, “Bu-rada ciddi potansiyel var, neden olmasın dedik ve yeni şube-mizi Görükle’de açtık. Bu şubede 22 çalışanımız var. Açık alanla birlikte aynı anda 300 kişiye hizmet verebiliyoruz. 12 Şubat itiba-riyle hizmet vermeye başladık. Resmi açılış ise daha sonra ya-pılacak” dedi.

Gıda güvenliğinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Özen, kendi içlerinde aldıkları önlemlerin yanı sıra, kendilerini kanıtlamış tedarikçilerle de çalıştıklarını dile getirdi.

Sektörün sorunları

“Yıldırım: Plastik sürdürülebilirliği çok önemli” “Yıldırım: Plastik sürdürülebilirliği çok önemli”

Abidin Şakir Özen, Örnek Yemek’te 360, Abidin Usta’da da yak-laşık 80 çalışanla hizmet verdiklerini kaydederken, sektörde en temel sorunlardan birinin, yüksek gıda enflasyonu nedeniyle fiyat tutturamamak olduğunu dile getirdi. Özen, bu nedenle fi-yat revizelerinin 1 yıldan 3 aya kadar düştüğünü aktardı. Sektö-rün diğer bir sorununun nitelikli personel olduğuna işaret eden Özen, bu sorunu aşmak için kendi bünyelerinde eğitim verdik-lerini ifade etti.