banner6

06.04.2021, 01:04

Yeni şeyler  söylemek lazım

Ülkemizde ilk Covid–19 vakasının resmi makamlarca açıklanmasının ardından tam olarak 392 gün geçti. 

Salgın korku uyandırıp, insanları ve şirketleri endişeyle birtakım tedbirler almaya yöneltse de yaşam her zaman olduğu gibi devam etmek zorundaydı ve etti de…

Artık felaket tellallığıyla, olumsuz senaryoları anlatmanın zamanı da geçti. 

Mevlana’nın da dediği gibi; 

“Dünle beraber gitti cancağızım ne kadar söz varsa düne ait Şimdi yeni şeyler söylemek lazım…”

Yaşanılan süreç dünyayı, insanları ve şirketleri ‘yeni şeyler’ söylemeye yöneltti.

Bana göre pandeminin getirdiği en önemli değişim iki konuda oldu; dijitalleşme ve çevre.

Mesela Türkiye’de e-ticaretin hacmi 2020’de yüzde 65 büyüdü. Bugüne kadar internetten belki bir kalem bile almamış insanlar, market alışverişlerini online uygulamalar üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Severek okuduğum, zevkle izlediğim bilimkurgu romanları ve filmlerindeki gibi elektrikli ve otonom araçların çağına hızlı bir giriş yaptık. Otomotivin üretimi de kullanılan teknolojileri de bu dönüşüm çerçevesinde yeniden şekillendi.

Fabrikalar üretimde, lojistikte insanı aradan çıkaracak teknolojilerin peşinde. Karanlık fabrikalarda, gri yakaların dönemi hızla geliyor. Tüm bunların yanında pandemi doğaya olan ihtiyacımızı bir kez daha ortaya koydu. 

Avrupa, dijitalleşmeyle birlikte yeşil dönüşümü de sağlamak istiyor. Hedef 2030’da karbon salınımını yüzde 50 azaltıp, 2050’de bunu tamamen ortadan kaldırmak. Bunun içinse hem çevreci üretime hem de çevreci ürünlere ayrıcalık tanınacağı konuşuluyor. 

***

EKOHABER Gazetesi olarak biz de dünyada yaşanan bu değişimi, firmalarımızın bu alandaki çalışmalarını sizlere aktarmak için aralıksız çalıştık.

Türkiye’nin üretim merkezi olan Bursa’da sanayinin yaşadığı dönüşüme ayna tutmak ve bir anlamda sürekli bu konuları gündeme getirmek istedik. Bizim bu çabamıza en büyük desteği ise başta siz okuyucularımızdan aldık.

Haberlerimizi görüşleriyle zenginleştiren Bursa’nın güzide firmalarının yöneticilerine ayrıca teşekkür ederiz. 

***

EKOHABER Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak daha bir yılım bile dolmadı. İyisiyle, kötüsüyle, hatalarımla, doğrularımla özveriyle çalıştım. Ancak sadece benim çalışmam bu başarıyı sağlamıyor. 

EKOHABER Gazetesi’nin başarısında imzası olan, tecrübeleriyle bana her zaman yol gösteren büyüklerime; her hafta, dolu bir içerik hazırlamak için yoğun bir tempoyla çalışan ekip arkadaşlarıma emekleri için minnettarım. Ve tabii ki bizlere her zaman destek olan kıymetli meslektaşlarıma da buradan iyi dileklerimi sunuyorum.

Sağlıklı ve güzel günlerde, bu sayfalarda tekrar buluşmak dileğiyle.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51