banner34

banner50

banner6

06.09.2021, 22:41

Ünver Group yüzde 75’lik büyüme hedefliyor

Teknolojik yatırımları, güçlü insan kaynağı ile Fiat, Scania, Ford ve Hyundai gibi dünyanın önde gelen firmalarının iş ortağı olan Ünver Group, 42 yıldır Bursa otomotiv sektörünün önemli aktörlerinden. Ayhan ve Orhan Korgavuş’un kurduğu firmayı başarılı ikinci kuşak yöneticileri Ar – Ge yatırımlarıyla geleceğe taşıyor.

Türkiye otomotiv sektörü 2021 yılı Ocak - Haziran döneminde bir önceki yıla göre üretimini yüzde 23, ihracatını ise yüzde 15 artırdı. Yurt dışı ve yurt içi pazarda genişleme tüm olumsuzluklara rağmen devam ediyor. Ancak genişleme kapasitesi sadece rakamsal boyutta değil. Türkiye’de bin kişiye düşen araç sayısı halen 160’larda. Sektörün yalnızca otomotiv olmaktan çıkarak “mobilite”ye yönelmesi, Avrupa’nın aldığı sıkı emisyon düşürme kararları ve “Yeşil Mutabakat” sözleşmesi ile birlikte gelişim ve dönüşüm daha hızlı olacak. Olmak zorunda.
Son 7 ayda sadece Bursa’da 200 bine yakın araç üretildi. Motorlu taşıt aracı; niteliği, malzeme yapısı, prosesi, teknolojisi ve üretim yeri farklı olan 5 bin dolayında parçanın, ortak kalite yönetimi ve verimlilik anlayışı içinde bir araya getirilmesi ile ortaya çıkıyor.  


Peki bu parçaları kim üretiyor? Tabi ki otomotiv yan sanayii… Bursa, gelişmiş yan sanayinin ana vatanı. Bu şirketlerden biri de Ünver Group. 1979 yılında kurulan Ünver Group’ta Ayhan ve Orhan Korgavuş’tan sonra ikinci kuşak da görev başında; firmanın Fabrika Müdürü Dilara Korgavuş kadın yönetici olarak bir rol model.  42 yıldır otomotiv sektöründe birçok global markanın tedarikçisi konumundalar ve iki yıl içinde yüzde 75’lik bir büyüme hedefliyorlar. 
Zafer Mahallesi’ndeki 160 metrekarelik bir dükkânda başlayan serüven, Ayhan ve Orhan Korgavuş kardeşlerin dirençli çalışmasıyla bugünlere gelmiş. Korgavuş kardeşler önlerine çıkan birçok zorluğa rağmen pes etmeyerek daha da büyümeyi seçmeseydi, bugün Türkiye ekonomisi önemli bir dişlisini kaybetmiş olacaktı. 
Bir atölyeden global bir otomotiv yan sanayi şirketi olmaya geçişin hikayesinde girişimcilik, dünyadaki gelişmeleri doğru okuma yeteneği, teknolojiye yatırım, insana değer, müşteri odaklı ve esnek çalışma prensipleri var.  Amaçları ise çok samimi; müşterilerine “İyi ki varsın” dedirtebilmek.                             
Ünver Group; kauçuk, plastik, silikon ve metal malzemeler kullanarak hava grubu (hava emiş sistemleri – turbo şarj sistemleri), su grubu (ısıtma ve soğutma sistemleri), yakıt grubu ve yağ grubu parçaları üretiyor. Dünyada Ünver Group gibi hem kauçuk hem plastik hem metal hem de silikon üreten firma sayısı çok az.  Ünver Group’un yaptığı ürünler motor ve aracın performansını etkileyen parçalar. Ünver Group özünde parçadan bütüne giden bir “sistem” üretiyor.  
Teknoloji ve güçlü insan kaynakları ile rekabetçi yönünü güçlendiren, sürekli gelişime inanan, binek, hafif ticari, kamyon, tır, iş makinaları ve savunma sanayi gruplarına üretim gerçekleştiren Ünver Group’un müşterileri arasında; Scania, Fiat, Volkswagen, Ford, Daimler, Daf, Man, Otokar, BMC, Isuzu, Karsan, Fnss gibi güçlü ana sanayi kuruluşları yer alıyor.
Firma, 2017 yılında kurulan Ar-Ge Merkezi sayesinde patentli ürünleriyle yurt içi ve yurt dışı pazarlar için yeni çözümler üretiyor. FIAT Group ve VW Group tarafından onaylı olan laboratuvarda müşteri talepleri doğrultusunda yapısal ve turbo şarj sistemleri için rezonatörler tasarlayabilmek amacıyla sanal akustik analizler büyük bir titizlikle yapılıyor.
Otomotiv endüstrisi geniş spektrumlu bir sektör olduğu için ülkemizdeki savunma sanayinin gelişmesinde ve teknolojik düzeyin yükselmesinde de önemli rol oynuyor. Ünver Group’un savunma sanayine yönelik ürettiği silikon hortum ile teknoloji ödülü almasının ardından, bu alanda da teknolojik altyapı ve Ar-Ge yatırımları ile yeni ürün geliştirme potansiyelini artırıyor.
300 çalışanı ile takım olarak hedefine kilitlenen Ünver Group’u merakla takip ediyoruz. Çünkü krizlere rağmen gemiyi limana ulaştırma konusunda onlardan ilham almaya ve başarı hikâyelerine ihtiyacımız var. 

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51