Sun Group gündelik yaşamda karşımıza çıkan renklerin kaynağı.  Nasıl ki bütün renkler güneşten yani ışıktan doğuyorsa, kullandığımız eşyaların renkleri de sanayinin güneşinden, Sun Group’tan doğuyor.

Arabanızın tamponuna ya da siperliğine dokunduğunuzda, sabah elinizi attığınız şampuanın ambalajında, lavabonuzun borusunda, bastığınız halıda, giydiğiniz kıyafette, buzdolabının kapısında, içtiğiniz suyun şişesinde, şarja taktığınız telefonun kablosunda, arkadaşınıza aldığınız hediyenin paketinde, maç yaptığınız halı sahanın zeminine kadar her yerde onların izi var…. 
Granül yapıda rengarenk plastik parçalar üretiyorlar. Bu küçücük renkli parçaları üretmek için devlet sırrı gibi saklanan formüllerin hazırlandığı, ar-ge yatırımları yapıldığı, fiziksel ve kimyasal testler için laboratuvarların kurulduğunu düşünemiyor insan.  Üstelik bu iş için fabrikalar kurulup önce ip gibi akıp gelen plastiğin katılaşarak parçalara ayrıldığı ve onların her birinin renk kaynağı olduğu ancak konunun detayını incelerseniz karşınıza çıkacak bir gerçek. Adına Masterbatch denilen parçacıkların yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da büyük talep gördüğü ve hatta 52 ülkede 13 farklı sektöre ihraç edildiği bir başka gerçek.  
Bu detaylar ve incelikler üzerine yükselen endüstrinin mimarı ise bir kadın girişimci. Kendisi, Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda da kimya mühendisi olan Sühendam Urbay. Sun Group Bursa’da 2’si Bursa Organize Sanayi Bölgesi, 1’i Kayapa Sanayi Bölgesi ve dördüncüsü Almanya’da olmak üzere bütünleşik çözümler sunan 4 fabrika ile bağımsız üretim gerçekleştiriyor. Bunu yaparken de Türkiye’de ilk ve tek olmayı başarıyor. Sun Group, gelişen plastik sektörü ve artan taleplere paralel olarak, yüksek teknoloji ürünü renklendirici malzeme üretimi konusunda, otomotiv ve PET iplik sanayi, birinci hedef gözetilerek 2001 yılında Bursa’da kurulmuş. Fabrika kurulduktan sonra ilk olarak otomotiv sektöründe, Türkiye’de üretilmeyen, marjı yüksek ürünlere yönelmiş. Otomotivden sonra inşaat, ambalaj, kablo, beyaz eşya ve rafya sektörleriyle üretim gamı genişletilmiş.  Temelde renkli konsantre ürünle başlayıp katkılar ile devam eden ürün yelpazesine ek olarak, yüksek teknoloji ve know-how gerektiren PA, PET ve PP eklenmiş. Sektöre patentli ürün sunma aşamasından Türkiye’de ilk olarak likit renklendirici üretimine başlanmış. Müşterilerin her türlü talebine cevap verebilmek ve en iyi teknik desteği sağlamak amacıyla sektöründe lider uluslararası firmalar ile iş birliği yapılmış. Amaç; sektörlerin ihtiyacı olan ve ülkemizde üretimi yapılmayan ürünleri projeler bazında değerlendirerek, müşteri odaklı en uygun çözümleri sunmak ve bu alandaki dışa bağımlılığı azaltmak. Fabrikanın içinde her sektöre ait makine parkı mevcut. Tekstil makinesinden, ambalaj, otomotiv sektöründe gördüğümüz makinelere kadar çalıştıkları bütün sektörlerin makineleri ile son kontroller yapılıyor.  Renk dediğimiz çok geniş bir skala, istenilen rengi tutturmak ve değerleri elde edebilmek için çok çalışmak gerekiyor. Geri dönüşüm konusunda da yatırımlar yapan Sun Group, Türkiye’nin yeşil hareketine de büyük katkıda bulunuyor. Oluşan plastik atıkların neredeyse tamamı geri dönüşüm ve diğer projelerde tekrardan değerlendirilerek çevresel sürdürülebilirlik sağlanıyor. Üretimi ile ilgili formülleri sır gibi saklayan Sühendam Urbay, başarısının formülünü açıklamaktan ise çekinmiyor; “Para odaklı değil, başarı odaklı olun.”