Kurulduğu 1980 yılında küçük ölçekli bir atölyede faaliyete başlayan İnoksan, kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık’ın hayallerini büyütmesi ile bugün 25 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan, son teknoloji ile donanmış bir fabrika olarak dünya mutfaklarına hizmet veriyor.

Kırk yılı aşkın geçmişiyle uluslararası çapta hizmetlerini geliştirerek sürdüren İnoksan, endüstriyel mutfak sektöründe ilklere imza atmaya halen devam ediyor.

Yerelde ve globalde sektörünün güçlü ismi olmayı başaran firma, bugün dijital çağa uyumlu akıllı çözümlerle günümüzü yakalıyor.

Dünya markası olma yolunda attığı hızlı adımlarla teknolojiyi buluşturan fikirleri bir araya getiren ve Türkiye’nin endüstriyel mutfak sektöründeki prestijini tüm dünyaya yayan İnoksan, gelinen noktada 5 kıtaya ihracat gerçekleştirerek, Türkiye’nin sayılı sanayi kuruluşları arasında ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.

Çilek, yeni ürünleriyle gençlere özgürlük vadediyor Çilek, yeni ürünleriyle gençlere özgürlük vadediyor

Ar-Ge ile inovatif ürünler

Dünya ülkelerinin farklı mutfak kültürlerine uyan özel ekipmanlar imal ederek üretimlerinin yüzde 35’ini ihraç ettiklerini kaydeden İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, “Ar-Ge öncelikli bir anlayışla üretim yapıyoruz. Bu kapsamda yıllık ciromuzun önemli bir bölümünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. İnovatif ürünlerimizle dünya markalarıyla rekabet ediyoruz. Ar-Ge merkezimizin sürekli gelişen teknolojik alt yapısıyla dijital çağa uyumlu çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

İnoksan olarak ihracat kg değerlerinin Türkiye’nin 2-3 kat üzerinde olduğuna dikkat çeken Varlık, “Turquality programına dahil edildik. İhracatımızı artırmak adına özveriyle çalışıyoruz. Hedefimiz üretimimizin yüzde 50’sini ve üzerini ihraç etmek. Bunu da önümüzdeki 2 yıl başarmak istiyoruz” diye konuştu.