Bursa’da Güneşin Gücü: Sunvital enerji Bursa’da Güneşin Gücü: Sunvital enerji

Ahmet Yaşar tarafından 1994 yı­lında kurulan Prestige Mensu­cat üretim ve ihracatıyla Bursa ve ülke ekonomisine katma değer sağlıyor. İkinci kuşak olarak am­cası Ahmet Yaşar’dan bayrağı dev­ralan Prestige Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yaşar, firma olarak A’da Z’ye entegre bir tesise sahip olduklarını belirterek, ürünlerinin Türkiye ve dünyada adından söz ettiren firmalar tara­fından tercih edildiğini söyledi.

Yaşar, ham ipliğin döşemelik kumaş haline gelinceye kadarki tüm işlemlerini kendi bünyelerinde en üstün teknoloji ve nitelikli iş gücü ile yaptıklarını söyleyerek, 2007 yılı iti­bariyle de kadife kumaş üretimine başladıklarını dile getirdi. Prestige Mensucatın kaliteli ve geniş ürün ga­mıyla dünyanın tercih ettiği bir marka olduğunu kaydeden Yaşar, “Türkiye’de adından söz ettiren mar­kalarla çalışıyoruz. Diğer ürünlerimiz de ihracat ağırlıklı olarak yurt dışın­daki ünlü markalara ulaşıyor. Şu an Avrupa ülkelerine ve ABD’ye yoğun­luklu ihracatımız var. Bu bölgelerde ihracat pazarımızı artırmayı hedefli­yoruz.

Diğer bölgelerdeki sorunlar bizi buna itiyor. Diğer taraftan Avrupa ve ABD’de birlikte çalışmak istediğimiz birçok marka da bulunuyor” dedi.

Döşemelik kumaş üretiminin katma değerinin yüksek olması bakı­mından Türkiye ekonomisi için önemli olduğuna değinen Prestige Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yaşar, Türkiye’de mobilya markalarının çoğunun ken­dilerini tercih ettiğini akta­rarak, “Avrupa müşterisine uygun desen tasarımı ve desen ortaya çıkarmak adına ciromuzun yüzde 5’ini Ar- Ge çalışmalarına ayırıyoruz. Hedeflerimiz arasında Ar-Ge merkezi olmak var. Bunun ya­nında Turquality içinde çalışmalarımız sürüyor” açıklama­sında bulundu.

“Girişimcilik ruhumuzda var”

Farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerini Yaşar Şirketler Grubu ça­tısı altında topladıkları bilgisini pay­laşan Bülent Yaşar, “Tekstil, turizm ve tarım sektörlerinde çalışmalarımız var. Yaşar Şirketler Grubu; Prestige, Yaşar Turizm, Giptaş, Yaşarlar Seracı­lık, Prestige Dış Ticaret gibi şirketleri­miz tek çatı altında birleştiriyor. Girişimcilik ruhumuz amcam, dua­yen sanayici, merhum Ahmet Ya­şar’dan bize en büyük miras. Biz de bu mirası üçüncü kuşaklara teslim etmek istiyoruz” diye konuştu.