Düşle mottosuyla gençlerin ve çocuk­ların hayallerini süsleyen özgün tasarımlarıyla bir dünya markası olan Çilek Mobilya, yeni yatırımla­rıyla pazarda söz sahibi ol­mayı sürdürüyor.

AKA Otomotiv büyümesini hızlandırdı AKA Otomotiv büyümesini hızlandırdı

Geçtiğimiz yıl üretim te-sislerinden depolama alanlarına, yenilenebilir enerji yatırımlarından yeni satış noktala­rına kadar ciddi yatırımları hayata geçiren Çilek Mobilya, yurt içi net satışlarını yüzde 90 oranında artırmayı başardı.

2007 yılından bugüne Turquality Destek Programı’ndan faydalanan markalar ara­sında yer alan Çilek Mobilya, 5 kıtada, 71 ül­kede ve 500’ün üzerinde satış noktası ile Bursa’yı ve İnegöl’ü dünyada en iyi şekilde temsil ediyor.

Üretim kapasitesi ve depolama alanı arttı

İçinde bulundukları niş pazarda büyüme­lerini sürdürmek ve artan talebi karşılaya­bilmek için mevcut üretim tesislerini büyüterek modernize ettiklerini açıklayan Çilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mu­zaffer Çilek, bu yılın başında hizmet ver­meye başlayan ikinci üretim tesislerine yönelik yatırımları ile üretim faaliyetlerini yüzde 35 artırdıklarını dile getirdi. Çilek, geç­tiğimiz yıl 25 bin metrekarelik bir alana ya­yılan modern depolarını faaliyete geçirdiklerinin bilgisini vererek, depolama kapasitelerini 6 bin 500 raf gözünden 12 bin 500’e çıkardıklarını söyledi.

Çilek Mobilya üretimde güneşe yöneldi

Daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle baş­lattıkları güneş enerjisi sistemleri (GES) pro­jesini geçen yıl devreye aldıklarını anımsatan Çilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, “Sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında yenilenebilir enerjiyi çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl Ekim ayı itibariyle elektrik tüketimimizin ta­mamını karşılayacak 4 MW’lık kurulu güce sahip, 30 bin metrekarelik lojistik binamızın çatısına kurduğumuz GES’i devreye aldık ve tesisimizde kullandığımız elektrik enerjisi­nin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerjiden karşılıyor duruma geldik” dedi. Bu yıl da ya­tırım planları arasında GES’in olduğunu ifade eden Çilek, “Arazi üzerine kuracağımız 3,2 MW’lık ikinci güneş enerjisi santralimiz için de resmi izin ve arazi çalışmalarına baş­ladık. Buna ek olarak, üretimde oluşan atık­lardan faydalanarak elde ettiğimiz enerjiyi yine tesisimizde değerlendirmek için çalış­malarımıza devam ediyoruz” açıklama­sında bulundu.