Yarım asırdır Bursa’da üretime, kalkın­maya, inovasyona ve istihdama önemli katkılarda bulunan Bosch, kent sanayinin lokomotif şirketlerinden biri olmanın gururunu yaşıyor. Bosch, Bursa Sa­nayi ve Ticaret Odası’nın verilerine göre, Bursa’nın en büyük üçüncü şirketi konumunda bulu­nuyor. Türkiye’de 1910 yılından bu yana faaliyet gös­teren, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden Bosch Grubu, 1972 yılında ilk yatırı­mını yaptığı Bursa’da 50’nci üretim yılını kutluyor.

Burdöksan kendi enerjisini üretiyor Burdöksan kendi enerjisini üretiyor

Bosch’un Mobilite Çözümleri sektörü için dizel ve benzinli püskürtme sistemleri üreten Bursa Fabrikası, Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi üreticilerin­den biri konumuna gelirken, kentte bu anlamda büyük bir ekosistemin doğup gelişmesine de anlamlı katkı­larda bulundu. Bosch Grubu’nun üretim, Ar-Ge ve ihra­cat açısından dünya çapındaki önemli üslerinden biri olan fabrika, bugüne kadar ürettiği yaklaşık 500 milyon enjektörle Bursa’ya kalıcı ekonomik ve sosyal fayda su­nuyor.

Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nın Ticari Genel Müdürü Karin Gilges ve Teknik Genel Müdürü Mustafa Bulut, Bosch’un Bursa’da üretime başlaması­nın 50. Yılına ilişkin yaptıkları açıklamada, “Türkiye’de 50 yıldır teknoloji üretmekten, istihdam ve ihracata kat­kıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bosch Grubu’nun 136 yıllık deneyimini Bursa’ya taşırken, otomotiv yan sanayinin gelişmesinde de öncü rol oynuyoruz” dedi.