Yeşilova’dan öğrencilere  altın değerinde tavsiyeler Yeşilova’dan öğrencilere altın değerinde tavsiyeler

EKM Ertuğrul Körüstan Makine, talaşlı imalat sektörüne hizmet vermek üzere 1974 yılında Ertuğrul Körüstan tarafından kuruldu. Firma daha sonra 2004 yılında yurt içi ve yurt dışı makine sektörüne makine parçaları üretmek amacıyla GERA isimli şirketini kurdu.

Daha sonra Serkan Körüstan ve Osman Körüstan kardeşler tarafından Eksantrik Pres makinelerinin üretimini gerçekleştirmek üzere Ales Pres markası oluşturularak 2008 yılında Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) 63-250 ton kapasitelerde C tipi Eksantrik Pres üretimine başlandı. 2010 yılında unvan değişikliğine gidilerek Ales Pres Makine Kalıp Ltd. Şti. kuruldu. 2019 yılında ise Türkiye’ye ve tüm dünyaya preslerini satan bir marka haline gelen Ales Pres’in unvanı Ales Pres Makine Sanayi A.Ş. olarak değiştirildi.

Ales Pres Makine Sanayi A.Ş.’nin Ales Pres markası ile ürettiği ürünler sırasıyla, C ve H tipi mekanik eksantrik presler, link drive mekanik presler, knuckle joint mekanik presler ve son olarak geliştirdiği servo preslerden oluşuyor. Yıllık üretim kapasitesi farklı tonajlarda yaklaşık 50 adet pres makinesi olan marka, ağırlıklı olarak eksantrik mekanik presler ve link drive presleri ile otomotiv yan sanayi ve beyaz eşya sektörlerine hitap ediyor.