banner6

03.08.2021, 00:00

Rommer Bursa turizmine şifa oluyor

Teknoloji ve termal suyu bir arada kullanarak fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarıyla, farklı branşlarda sağlık hizmeti sunan Rommer, Türkiye’nin yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerindeki hastaların da şifa bulmak için tercihi oluyor. Rommer sunduğu kaliteli sağlık hizmeti ve sosyal imkanlarla, Rusya, Cezayir, Kuveyt, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerden insanların tedavi için Bursa’yı tercih etmesine sebep olarak, Bursa’ya da sağlık turizmi alanında katma değer sağlıyor. Hayatına anlam aramaya buradan başlayabilirsin… Çünkü burası sahip çıkman gereken bir hayatın olduğunu anlatıyor sana… Bir an gelir ve o andan sonra sen o güne kadar ki bütün ezberlerinden sıyrılıp kendini yeniden inşa etmeye başlarsın…

Bu ifadelerle başlayan Rommer’in tanıtım filmi senaryosu. Hayatın anlamı sağlıkta. Ne yazık ki ruh ve beden sağlığımızı önemsemiyor, hastalıkları önleyici, hayat kurtaran uygulamaları yaşam koşuşturması içinde görmezden geliyoruz. Oysa bizi taşıyan kas ve kemik sistemimiz çoğunlukla yaşam kalitemizi düşüren sinyalleri önceden veriyor. Şanslıyız ki, kentimizde Rommer gibi fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunda uzman bir merkez var. Rommer, Birleşmiş Milletler gibi bir yer.

Rusya’dan, Kuveyt’ten, Cezayir’den, Fransa, İngiltere’den ve daha pek çok ülkeden insan Rommer’de şifa buluyor. Bursa’nın turizm vizyonunda yer alan sağlık turizmi uygulamasının en güzel örneği de verilmiş oluyor. Dünyada sağlık turizmi milyar dolarlarla ifade edilen bir ekonomik büyüklükte. Türkiye, gerek coğrafi yapısı, iklimi, doğal zenginlikleri ve gerekse de göreceli olarak ucuz ve kaliteli sağlık hizmetleri ile pek çok ülke vatandaşının dikkatini çekiyor. Bursa, tatil yaparken aynı zamanda sağlık hizmetinin de alınabildiği nadir kentlerden. Tarihi dokusu ve doğal kaynakları yanı sıra uzman doktorları ve hastaneleriyle kendine yeni bir özellik kazandıracak olan Bursa’da BUSAT (Bursa Sağlık Turizmi Derneği) adlı dernek bu konunun anlaşılması için çalışıyor.

BUSAT, kentte sağlık turizmi sektöründe standartların belirlenmesi, sağlık turizmi aktörlerinin bir araya getirilmesi ve ulusal – uluslararası bağlantıların sağlanması için çabalıyor. Sağlık turizminde 2023 hedefi 2 milyon uluslararası hastayı Türkiye’de tedavi etmek idi. Ancak bunun için alınacak çok yol var. 2021 yılının ilk çeyreğinde 110.716 kişi yurt dışından gelerek Türkiye’den sağlık hizmeti aldı ve buradan elde edilen gelir 196 milyon 734 bin ABD doları tutarında gerçekleşti. 2019 ‘da sağlık hizmeti almaya gelenlerin sayısı 662 bin iken bu sayı 2020’de 338 bine geriledi.

Bu gerileme pek tabi dünyayı sarsan Covid – 19 pandemisinden kaynaklandı. Uluslararası hastaların en çok tercih ettiği klinik branşlar; kadın hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, tıbbi biyokimya, genel cerrahi, diş hekimliği, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları ve kulak-burun-boğaz, şeklinde sıralanıyor. Yurt içinden ve yurt dışından gelen hastaları Bursa’da bulunmaktan dolayı memnun eden Rommer International Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi 1994 yılından bu yana gelişmiş teknolojiyi ve termal suyu bir arada kullanarak fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları sunuyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon, dahiliye, beyin ve sinir cerrahisi, beslenme ve diyetetik, klinik psikolog bölümleriyle sağlık hizmeti uluslararası sağlık hizmeti sunuyor.

Şifalı suların ağrı, nörolojik – pediatrik rehabilitasyon, obezite ve romatizmal hastalıklar tedavisinde bilimsel olarak kanıtlamış yararlı etkilerinden faydalanılıyor.Yurt dışından gelen hastalara İngilizce, Rusça, Arapça dillerinde konuşabilen deneyimli sağlık personeli eşlik ediyor. Bu hastalar ve refakatçileri beş yıldızlı otellerde ve sosyal imkanları da bulunan evlerde konaklıyor.

Tedaviden arta kalan zamanlarda Bursa’yı tanıyor. Felçli hastaların tedavisi, engelli çocuk rehabilitasyonu, engelli çocuklarda ve yetişkin felçli hastalarda gözlemlenen yutma ve tükürük kontrolü rehabilitasyonu, parkinson, MS hastalığı gibi denge, oturamama ve yürüme problemi olan hastaların fiziksel aktivitelerini tam kapasiteyle yapabilmeleri için doğru tedavi yöntemleri saptanıyor ve hastalarının günlük aktivitelerini bağımsız ve ağrısız yapmaları sağlanıyor… Felç geçirmiş veya engelli çocuk hastalar servis araçlarıyla evlerinden alınıp yine evlerine bırakılıyor. Hizmet satabilmek maharet istiyor. Hele ki uluslararası alanda. İşin içine tıp alanı da girince sorumluluk ve hizmeti satmak daha da zorlaşıyor. Zoru başarıyorsunuz Rommer, yolunuz açık olsun.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51