Tokyo 2020 Olimpiyatları başlıyor.
İç içe geçmiş beş halka beş ayrı kıtayı, dünyayı, denizi, karayı, havayı ve barışın yanında sporu simgeliyor.
Olimpiyat halkalarını gençliğimde gömleklerime işletirdim ve uzunca bir aradan sonra birçok tişört ve gömleğime yeniden işlettirdim.
Olimpiyatlar bir anlamda ülkelerin kardeşliği demektir. Eski zamanlarda sporcularda katılım için kota yoktu, kurallar yıllar geçtikçe katılaştı ve kota getirildi.
Diğer spor dalları gibi takım sporlarında elemeler, bireysel sporlarda ise dereceler getirildi.


Yani olimpiyatlarda yer alan sporcuların her bir kendi branşlarında bir deha ve dünyanın en iyileri.
Sosyal, teknik, teknolojik ve ekonomik alanda kalkınmış ülkelerin spor dalları da kalkınmış bir anlamda.
Bir bakıyorsun 30 milyonluk bir ülke 200’ün üstünde sporcu ile katılırken 100 milyon nüfuslu bir ülke 20 sporcu ile katılıyor, diğer taraftan 5 milyonluk bir ülke her branşta sporcu getirmiş.
Yani 5 milyonluk bir ülke homojen olarak spor yapıyor ve spor onların yaşam felsefeleri olmuş.
Baba ile oğulun birlikte yarışması, 17 sayı geride iken şampiyon olan iki çocuk annesi eskrimci, 5 altın madalya birden alan yüzücü, ağırlığının üç katı kaldıran halterci, felç olduktan sonra yeniden yürümeyi başaran ve 1500 metrede başarılı olan atlet, 4x100 metre bayrak yarışında 30 metre geriden katılıp ipi göğüsleyen kadın atlet ve ayağı kırılmasına rağmen kırık ayak ile kilometrelerce koşup yarışı bitiren maratoncu. Tüm bunları seyrettik ve bütün bu güzellikler olimpiyat ruhu ile sergilendi.
Olimpiyat ve maraton ruhu her insana işlenmeli. Başarıya giden yolun temel taşlarıdır mücadele ve olimpiyat ruhu.
Ülkemiz de 91 sporcu ile katılıyor bu olimpiyatlara, ancak takım sporlarında ise yani voleybol, futbol, hentbol, basketbol ve su sporlarında yok gibiyiz.
Ama yine de iyiyiz, geçmiş dönemlerde sadece güreş dalında madalya alırdık sonra boks, halter ve diğer dallarda da madalya almaya başladık.
Neticede olimpiyat demek barış demek, kardeşlik demek, mücadele demek, atlamak, zıplamak, koşmak, oynamak, yüzmek, takla atmak, ülkelerin birlik ve bütünlüğünü en iyi temsil ettiği alanlar demek.
Olimpiyatlara katılan bütün sporculara ve ülkelere başarılar diliyorum.
Ülkemizi temsil eden sporcularımıza da sonsuz başarılar ve bol madalyalar ile ülkemizi temsil etmelerini diliyorum.
Ülkemize ve dünyaya hayırlı olsun diyorum.
Son söz, bir sporcu olarak en çok istediğim şeydi olimpiyatlarda yarışmak, hep rüyalarıma girmiştir. Tabii ki tren kaçtı ama olimpiyatları seyretmek için inşallah bir trene bineriz diyorum ve çok arzu ediyorum.