banner6

09.08.2021, 23:24

İstihdam köprüsünün adı İŞKUR

Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Bursa’da da etkin bir örgütlenme sergileyen İŞKUR; vizyoner yapılanması, çeşitlendirilmiş programları ile geniş görev yelpazesini etkin olarak yerine getiriyor. 

İŞKUR Bursa, taraflarla doğru iletişim kurulmasına büyük önem veriyor ve çalışmalarını sahaya taşıyor. Pasif işgücü programları ile ise işsizliğin neden olabileceği bireysel ve toplumsal zararların en aza indirilmesi ve işten çıkarılmaların önlenmesi için çalışılıyor.

Yüksek teknoloji, bilişim ve yazılımın sunduğu imkanlar her geçen gün verimliliği arttıran uygulamalar ile hayatı kolaylaştırırsa da üretim insana bağlı…
İnsan; farklı yetenek, yeterlilik, bilgi ve birikimi ile en önemli değer…
Bu önemli kaynağı yani çalışanları, çalışmak isteyenleri, çalıştırmak isteyen kurum ve kuruluşlarla en doğru şekilde buluşturan köprünün adı ise İŞKUR…                     
Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Bursa’da da etkin bir örgütlenme sergileyen İŞKUR; vizyoner yapılanması, çeşitlendirilmiş programları ile geniş görev yelpazesini etkin olarak yerine getiriyor. Merkez Binası’nın yanı sıra Yıldırım, Gemlik, Yenişehir, İnegöl ilçelerinde de yapılanan İŞKUR, hizmeti vatandaşının ayağına götürüyor. Aktif işgücü programları ile işgücü piyasasında arz ve talep arasındaki eşleşmenin sağlanması hedefleniyor. Haziran ayında aktif işgücü piyasası programları kapsamında Türkiye genelinde 9 bin 397 program düzenlendi. İŞKUR Bursa, taraflarla doğru iletişim kurulmasına büyük önem veriyor ve çalışmalarını sahaya taşıyor. Pasif işgücü programları ile ise işsizliğin neden olabileceği bireysel ve toplumsal zararların en aza indirilmesi ve işten çıkarılmaların önlenmesi için çalışılıyor.
İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri ile iş arayanlar niteliklerine en uygun işlere yerleştiriyor, işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücü en hızlı ve doğru şekilde temin ediliyor. Okul veya meslek seçme aşamasında olan öğrencilere rehberlik ediliyor ve geleceklerini doğru planlamaları destekleniyor. Piyasa koşulları analiz edilerek ve işveren talepleri değerlendirilerek planlanan işbaşı eğitim programları ile ve mesleki eğitim kursları ile nitelikli işgücü için güçlü temeller atılıyor.


Yeni girişimciler  kazanıyoruz
Kadınların iş hayatında daha çok yer alması için çalışılıyor. Engellilerin nitelikli iş gücü olarak üretime dahil olmaları sağlanıyor.  İŞKUR eğitimleri ile ülkemiz yeni girişimciler kazanıyor. Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan gerekli prim ve başvuru şartlarını taşıyan kişilere işsizlik ödeneği ödeniyor. Genel, ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle faaliyetlerini azaltan veya durduran işyerlerinde istihdamın sürdürülebilmesi amacıyla kısa çalışma ödeneği kapsamında sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteğinde bulunuluyor. Türkiye genelinde Haziran ayında İŞKUR aracılığıyla 106 bin 625 işe yerleşme gerçekleşmiş. Bu kişilerin yüzde 34’ünü kadınlar oluşturuyor. Ocak-Haziran 2021 döneminde sektörler itibarıyla en fazla işe yerleştirme sanayi sektöründe “İmalat” alanında; mesleklere göre ise en fazla işe yerleştirme sırasıyla “Satış Danışmanı, Konfeksiyon İşçisi ve Turizm ve Otelcilik Elemanı” mesleklerinde gerçekleştirilmiş durumda. Haziran ayında İŞKUR’un işverenlerden aldığı açık iş sayısı 179 bin 298.  Açık işlerin yüzde 98,9’u özel sektörden alınmış. Haziran ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 2 artış göstererek 2 milyon 950 bin 761 kişi olmuş. Kayıtlı işsizlerin yüzde 52’si erkek, yüzde 48’i kadın, yüzde 36,8’i 15-24 yaş grubunda bulunuyor. İŞKUR pandemiyle mücadele kapsamında nakdi ücret desteği ile zorlu sürecin atlatılmasına destek olarak da önemli sorumluluklar üstlendi. Sosyal devletin en güzel örneklerini veren kurum olan İŞKUR, Bursa’daki yapılanması ile de aktif olarak çalışıyor.
 

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51