Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Verimliliği Merkezi (EVM), firmala­rın enerji verimliliği ve rekabetçiliğine dönük çalışmalarını sürdürüyor. Bur­sa’da otomotiv sektöründe faaliyet gös­teren bir firmanın detaylı enerji etüt çalışmasını yapan merkez, firmanın 10 milyon TL tasarruf etmesini sağladı.

BTSO EVM etüt, eğitim, ölçüm, danış­manlık ve enerji yönetim sistemi hizmet­leriyle iş dünyasının rekabetçiliğini artırmaya ve firmaları sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için desteklemeye devam ediyor. Kuruluşundan bu yana farklı şehirlerde onlarca işletmeye yöne­lik enerji verimlilik etütleri yapan BTSO EVM, Bursa’da otomotiv sektöründe faa­liyet gösteren bir fabrikaya yönelik ça­lışma gerçekleştirdi. Yapılan tetkiklerde fabrikanın tüm enerji tüketen ekipman­ları tek tek incelendi.

MKP OSB’nin 2024 bütçesi 717 milyon 593 bin lira MKP OSB’nin 2024 bütçesi 717 milyon 593 bin lira

Sadece basınçlı hava hattında 67 kaçak nokta belirlendi. Yapılan detaylı etüt çalışmaları sonucunda toplam do­ğalgaz kazanç miktarı 1 milyon 186 bin 517 kWh ve toplam elektrik kazanç mik­tarı ise 2 milyon 161 bin 207 kWh olarak hesaplandı.

Engellenen karbondioksit salımı yıllık 1.320 ton olurken, toplam tasarruf mik­tarı ise yıllık 10 milyon 36 bin TL olarak tespit edildi.