Bursa genelinde ticaret ve sanayi odalarının seçim süreçlerinde yeni dönem şekillenmeye başladı. İlçelerde gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde bazı odalarda sonuçlar netleşirken, bazı odalarda yönetim kurulu başkanları ve oda organlarının belirlenmesi için ikinci aşamaya geçildi. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KTSO) Gökhan Tüydeş ve ekibi seçimleri kazandı. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nda (GTSO) Hasan Hamaloğlu’nun beyaz listesi 27 meclis üyeliğinin 19’unu kazandı. Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MKPTSO) ise İbrahim Özmen ve ekibi göreve geldi. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) 18 meslek komitesinde gerçekleştirilen seçimlerde 49 meclis üyesi belirlendi. Üç adayın yarıştığı seçimlerde mevcut Başkan Yavuz Uğurdağ ile Hakan Özdemir kendi komitelerinden meclise giremezken, Nedim İncebay meclis üyeliği ve oda başkanlığını kazandı. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KTSO) ise yapılan meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerini Gökhan Tüydeş ve ekibi kazandı. Dört yıldır başkanlık görevini sürdüren Muammer Üstündağ’ın ardından odada yeni dönem Tüydeş’in liderliğinde şekillendi. Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MKPTSO) da tek adaylı seçimde İbrahim Özmen ve ekibi seçimi kazandı.
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nda (GTSO) meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri 10 Ekim’de yapıldı. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu beyaz listeyle seçimi kazandı. Yönetim kurulu başkanı ve diğer organların belirlenmesi için ikinci aşama seçimleri 17 Ekim’de yapılacak.
Orhangazi’de gözler 19 Ekim’de
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nda (OTSO) meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri 12 Ekim’de yapıldı. Toplam 15 meslek grubunda ikişer olmak üzere 30 meclis üyesinin belirlendiği seçimlerin ardından, yönetim kurulu başkanı ve diğer organlar için ikinci aşama 19 Ekim’de yapılacak. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı, yeni dönem için mavi listeyle yeniden adaylığını açıklamıştı. İznik Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından Yunus Emre Ayar başkanlığa seçildi.





