İyi ki Matlı var

Her geçen gün emin adımlarla büyümesini sürdüren Matlı Holding bünyesindeki Proyem Türkiye’de yem sektörüne yön veren firmaların başında geliyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki yatırımlarıyla gücüne güç katan Proyem, 9’uncu fabrikasını faaliyete geçirmek için gün sayıyor.

Türkiye’nin en büyük 91’inci sanayi kuruluşu Proyem, ülkemizin 7 bölgesinde yer alan fabrikalarına Eylül ayında Diyarbakır’da temelini atacağı fabrikasıyla dokuzuncusunu ekliyor. 2022 yılında Diyarbakır’daki fabrika, 2023 yılında da Niğde’deki fabrika yatırımları hayata geçirilecek.  Bu şu demek; Matlı Grubu, 10 binden fazla tedarikçi, binin üzerinde çalışan 81 İlde bini aşkın bayii ile Türkiye’nin büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve son olarak evcil hayvan grubunda yem ihtiyacını karşılamak konusundaki hedeflerini daha da yukarılara taşıyor. 
1965 yılından bu yana küçük bir aile şirketinden kurumsal yapıya ve global bir şirkete dönüşmeyi başaran Matlı, kentimiz merkezli, Türkiye’nin lider kuruluşlarından. 


Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yemleri, memleketimizin 7 farklı coğrafi bölgesinde bulunan fabrikalarda dünya normlarına uyumun ötesinde dünya normlarına yön veren titizlikte üretiliyor. Üretim ham madde kabul aşamasında laboratuvar kontrolleri ile başlıyor. Farklı rasyolarda protein kalitesinin artırılmasından, enerji değerinin yükseltmesine, güçlü vitamin ve mineral desteği sağlamasından, silaj kalitesinin artırılmasına kadar çok geniş bir yelpazede üretim gerçekleştiriliyor. 
“Bol bol vitamin ve mineral için perfective doğru seçim” sloganıyla üretilen katkı ürünü de verimi arttırıyor.
Matlı Holding, 81 ilde binin üzerindeki bayisi ile Türkiye’nin her köşesine ulaşılıyor. Matlı, bayilerinin yanında olduğu gibi çiftçilerimizle de el ele omuz omuza çalışıyor.  Uzman saha ekipleri çiftçimizi dinliyor, çözümler öneriyor.  
Kedi ve köpek mamaları da evcil hayvanlarımızın sağlıklı beslenmeleri için Dogido ve Catido markalarıyla raflarda.
Yumurta bir yaşam mucizesi… Bu değerli gıdanın üretimine ise “Burdan” markası ile 2010 yılında başlanmış.  Bursa Karacabey’de 300 bin metrekare arazi üzerine üst düzey üretim teknolojileri ve biyogüvenlik tedbirleri ile donatılmış 14 bloktan oluşan modern tesislerde kaliteli, sağlıklı, güvenli ve temiz yumurta üretimi gerçekleştiriliyor. Her bir yumurta 38 ayrı denetim noktasından geçerek tüketiciye sunuluyor. Yumurtalar yurt içinde gördüğü yoğun ilgi yansıra ihracatımızın da önemli bir aktörü olmayı başardı. 
Çevreye olan duyarlılığı ile yenilenebilir enerji kaynaklarına da yatırım yapan ve Eylül 2020 tarihinde GES (Güneş Enerji Santrali) yatırımını hayata geçiren Matlı, Bursa’da UEDAŞ bölgesinde kabul görmüş en yüksek kapasiteli GES proje olarak kayıtlara geçmiş. Bu yatırımının DC kapasitesi 3.975 kWp. 
2017 yılı itibari ile holding yapılanmasına adım atan Matlı Grubu, ham madde ticari faaliyetlerini de Agroglobal Tarım Ürünleri Dış Ticaret A.Ş. çatısı altında toplamış. Ülkemizin gelişen yem sektörünün, artan ithal ham madde ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Agroglobal, mümkün olan en yüksek kalitedeki ürünleri, en uygun fiyat ve şartlar ile müşterilerine teslim ediyor.
Türkiye’de yeni geliştirilen mevzuatla birlikte uygulanmaya başlanan lisanslı depoculuk faaliyetinde örnek bir girişim başlatan Matlı Şirketler Grubu toplam 500 bin ton kapasite hedefliyor. Hububat bankacılığı olarak nitelendirilen bu hizmetle tarladan başlayan yolculuğun soluklandığı bir mecra olan lisanslı depoculuk için, sistem içerisinde yer alan üretici ve tüccarlar, tarladan ürününü getirecek olan “Elektronik Lisanslı Ürün Senedi” karşılığında Matlı depolarına teslim ediyor.  
Ömer Matlı Akademi ise ülkemizde yeni yem çeşitlerinin ortaya çıkartılmasına bilimsel çalışmalar çerçevesinde 2006 yılından bu yana hizmet veriyor. Ömer Matlı Akademi, üniversiteler ile iş birliği yaparak, süt verimine ve besi performansına doğrudan etki edecek çalışmalar gerçekleştiriyor. 
Sosyal medya da aktif olarak kullanılarak çok yönlü iletişim kanalları açık tutuluyor ve her daim üreticinin rahatlıkla Matlı uzmanlarına ulaşması sağlanıyor. Matlı Şirketler Grubu, yetiştiricilere bir telefon kadar yakın…