banner34

banner50

banner6

31.08.2021, 01:49

Güzel Güzel Organik Yumurta Toplayalım mı?

Bursa’nın en önemli ayrıcalığı, kısa sürede şehirden uzaklaşıp kendinizi doğanın içinde bulabilecek olmanız. Misi’yi geçip Dağyenice’ye doğru kıvrıldığınızda “Güzel Organik Yumurta” diye bir totem göreceksiniz. Organik yumurta deyince, samanların içinde ve kirli yumurtalar olması gerekir imiş gibi bir yumurta üretimi gözümüzde canlandığından totemli organik yumurta şaşırtıcı geliyor.
Doğayla iç içe yaşayabilmek artık zor olsa da tükettiğimiz gıdaların doğanın saflığından süzülüp gelmesini İstemek yaşamsal hakkımız…
Yumurta üretimi için yetiştirilen tavuklar, yetiştirme tiplerine göre 4 gruba ayrılıyor. Yumurtaların 0 (sıfır) ile işaretlendiği Organik yetiştirme şekli,1 (Bir) ile işaretlendiği Kümes içinden dış ortama da çıkabilen yetiştirme şekli,2 (İki) ile işaretlenen sadece kümes içinde gezebilen yetiştirme şekli,3 (üç) numara ile işaretlenen geleneksel kafes içinde yetiştirme şeklidir.
Güzel Organik logo’lu yumurtalar 0 (sıfır) ile işaretli. Yumurtaya bu numaralandırmanın ardından sırasıyla ülke kodu TR, il kodu 16 ve işletme numarası ile ambalaj kutusuna da yumurtlama tarihi işleniyor. Hani biz takip edildiğimizi düşünüyoruz ya, bizi geçtim, gördüğünüz gibi bu yöntemle tavuklar, yumurtalar bile takipte.
Türkiye’nin yeni markası “Güzel Organik Yumurta” son üç yıldır tüm doğallığı İle sağlıklı beslenmenin temeli olan organik yumurtanın dünya standartlarına uygun, en güvenilir şekilde sofralarınıza gelmesi amacıyla üretim yapıyor.
Uludağ yamaçlarındaki Dağyenice köyünde yine tamamen organik ceviz üretimi yapılan saha içerisinde her tavuğa 4 metrekare gezinti alanı düşen çiftliğin organik yumurtaları tüketici ile buluşuyor.


Organik yetiştirmede bir kümeste en fazla 3 bin adet tavuğun barınmasına izin verilmekte. Serbest gezinen tavuklarda bu sınırlama yok ve gezen tavuk denen bu yetiştirme şeklinde bir kümesteki kapasite 30 bin tavuğa kadar ulaşabilir. Güzel Organik Yumurtada şu anda üç bin adet tavuk bulunuyor.
Tavukların doğal davranışları olan eşinme, koşma, kanat çırpma ve güneş banyosu yapabilmeleri sayesinde yumurtalardaki kolesterol miktarının azaldığı, omega 3 ve omega 6 seviyesinin 3 kat, A vitamini seviyesinin %40, E vitamini seviyesinin ise 2 katına çıktığı üniversite araştırma sonuçları ile belirlenmiş.
Çiftliğin diğer işletmelere göre şehirden uzak ve daha yüksek rakımda bulunması, çiftlik alanı ve çevresinin orman, yani organik arazi standartlarında olması, “Güzel Yumurta” ‘nın en önemli ayrıcalıklarından. Çiftlik alanında ve çevresinde kimyasal gübreler ve kimyasal zirai ilaçların kullanımına izin verilmiyor. Böylece kimyasalların topraktan bitki ve ağaçlara oradan tavuklara ve dolayısıyla yumurtaya bulaşması önleniyor. Hayvan refahına uygun serbest gezinme alanlarında antibiyotiksiz yetiştirme ve kimyasal gübre kullanılmadan yetiştirilmiş hammaddelerle beslenme kuralları titizlikle uygulanıyor. Tavukların doğada gezinirken yedikleri otların yanı sıra, firmanın kendi ürettiği yem hammaddeleri tamamen gdo’suz mısır, buğday, soya, ayçicek, yonca, kırmızı biber, keten tohumu ve kekik karışımı ile takviye ediliyor.
Organik yumurtacılıkta tavuklarının serbest alanı kadar barındıkları yapının hijyenik koşulları ve standartlara uygunluğu da çok önemlidir. Güzel Yumurta çiftliğinde bu koşullar da özenle sağlanarak yumurtanın kabukları da tamamen temiz olarak üretilmektedir.
Güzel Organik Yumurta çiftliğini çocuklarınızla ziyaret ederek, organik yemlerle beslenen ve otlayan tavuklarla tanıştırabilir, yumurtaları kendilerinin toplamasıyla farklı bir deneyim edinmesini de sağlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51