UİB’den yapılan açıklamaya göre, bir­liklerin ihracatı haziranda, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 15,8 artış göstererek 2 milyar 892 milyon dolar oldu. UİB’in geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatı ise 31 milyar 566 milyon dolar ola­rak gerçekleşti.

UİB’in alt birliklerinden Uludağ Otomo­tiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) ihracatı haziranda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,9 artışla 2 milyar 331 milyon dolara ulaştı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) haziranda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,3 artışla 127 milyon 312 bin do­larlık ihracata imza attı.

Uludağ Hazır Giyim ve Kon­feksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ise geçen ay, 2021’in aynı ayına göre, yüzde 27 ar­tışla 113 milyon 575 bin dolar­lık dış satım yaptı.

Hannover Messe Fuarı’na 14 Bursa firması katıldı Hannover Messe Fuarı’na 14 Bursa firması katıldı

Geçen ay, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMS­MİB) 18 milyon 250 bin dolar, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) de 19 milyon 362 bin dolarlık ihracat ger­çekleştirdi. UİB üzerinden ihracat kaydı ya­pılan ve “diğer” başlığı altında listelenen sektörlerin haziran ayı ihracatı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artışla 282 milyon 434 bin dolar olarak açıklandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulu­nan UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, yılın ilk yarısını özellikle otomotiv ve teks­til sektörleri açısından iyi kapattıklarını be­lirleterek, “Otomotiv endüstrisi başta çip krizi olmak üzere birçok sorunla mücadele ediyor. Öte yan­dan tekstil ve hazır giyim sektörle­rimizden rekor ihracat rakamlarına ulaşmak yüzümüzü güldürüyor. Gerek otomotiv ge­rekse de tekstilde endüstriyel dö­nüşümün yakın takipçisiyiz. Yapacağımız yatırımlarla ihracatı­mızı artırmak hedefindeyiz. Öte yandan tarım alanında bazı sıkın­tılar söz konusu. Gıda krizinin ka­pıda olduğu yönündeki haberler, bu konuda önlemler almamız gerektiğini ortaya koyuyor. Ancak her şeye rağmen ih­racatçılarımız üretmeye devam ediyor. Sürdürülebilir bir ekonomi ve daha büyük başarılar için ihracat odaklı üretim strateji­sinden ve yüksek katma değerli üretimden asla vazgeçmemeliyiz” dedi.