Uluslararası şirket yapısıyla biri Romanya’da olmak üzere 6 lokasyon 8 fabrikada 4 bine yakın personeliyle faaliyetlerini sürdüren Beyçelik Gestamp, yeni yatırımlarıyla büyümesini sürdürüyor. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) üretime başlayan Beyçelik Gestamp Kalıp ve Teknoloji, yapılan makine yatırımlarıyla iç kapasitesini yüzde 30 artırdı. Beyçelik Gestamp Kalıp ve Teknoloji Fabrika Direktörü Burak Yaşar, Beyçelik Gestamp TEKNOSAB’da 170 bin metrekarelik alana sahip yerleşkenin kalıp üretimi için planlanan 11 bin metrekarelik kısmında üretime başladıklarını duyurdu.

Beyçelik Gestamp’ın seri üretim faaliyetleri ise 2023 yılında bölgede hizmet vermeye başlayacak. Yaşar, yapılan makine yatırımlarıyla iç kapasitelerini yüzde 30 arttırarak, 240 bin saat/yıldan 320 bin saat/yıla yükselttiklerini söyledi. Beyçelik Gestamp Teknoloji ve Kalıp olarak otomotiv endüstrisindeki değişimi yakından takip ettiklerine vurgu yapan Burak Yaşar, elektrikli araç projelerinde yer almak için pres ve CNC yatırımlarını geçtiğimiz yıllarda tamamladıklarını, yurtdışı müşterilerinin elektrikli araçlarının battery box/tray kalıplarını ürettiklerini aktardı.

Elektrikli araç projelerinde iş hacmini geliştirerek, yurt içi ve yurt dışı projelerde daha aktif yer almayı hedeflediklerini belirten Yaşar, “Beyçelik Gestamp olarak araç ağırlığının azaltılması, çarpmalara karşı direnç ve araç güvenliğinin arttırılması konularında sac metal şekillendirme teknolojilerinde yeni çözümler sunuyoruz. Bu yıl sıcak sac şekillendirme alanında kazanmış olduğumuz bilgi ve tecrübeleri; teknolojik alanda arttırmak için özgün proses ve kalıp tasarımları gerçekleştirerek, ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi ürünler sunmak üzerine birden fazla proje üzerinde çalıştık. Ana sanayiler ile güvenlik parçalarının yeni nesil malzemelere dönüşümü noktasında Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca otomotiv sektöründe kullanımı yaygınlaşan ve birbirinden farklı özelliklere sahip yeni nesil malzemelerin ve özellikle de çelik dışı termoplastik malzemelerin şekillendirilebilirliği ve bu malzemelerin birleştirilmesi konusunda yaşanan sıkıntılara çözüm amaçlı mekanik kenetleme gibi yenilikçi birleştirme teknikleri üzerine çalışıyoruz” dedi.