İsmail Şahin ve İbrahim Şahin Kardeşler tarafın­dan 1953 yılında kurulan Şahinler Makine, bugün 3 ayrı fabrikası ve 250 per­soneli ile Bursa ve Türki­ye’nin makine imalat sektörüne sağladığı katma değerle 85 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Sektöründe dünyadaki en büyük üreticilerden biri olan Şahinler Makine, bugün 25 bin metrekare kapalı alanda faaliyet­lerini sürdürüyor. 1979 yılında Al­manya’ya ilk ihracatını yapan Şahinler Makine, 1980’den sonra ano­nim şirket olarak sac işleme makine­leri üretimine ağırlık verdi.

Ar-Ge ağırlıklı üretim

Yıllarca sağlam hizmet sağlayacak güçte tasarım ve mühendislik özellik­leriyle fark yaratan makineler üret­meyi kendine hedef olarak seçen Şahinler Makine, Ar-Ge çalışmalarına önem veriyor.

Konstrüksiyon ve tasarım bakımın­dan günün şartlarına uyumlu olarak üretim mühendisleri tarafından ha­zırlanan üretim kalemleriyle en iyi performansı müşterilerine sunan firma, teknolojide gelinen noktaya uyumlu ürün ve üretim anlayışının yanı sıra heyecan uyandıran gövde tasarımlarıyla kullanıcılardan tam not alıyor. Şahinler Makine, üretim parkurlarında bulunan ileri teknolo­jiye sahip CNC Tornalar, CNC Freze, CNC Borwerk, CNC Dik İşlem ve klasik Üniversal Tornalar, Üniversal Freze tezgâhlarıyla yüksek hassasiyet ve yüksek verimi bir arada sunan üretim hattı anlayışına sahip.

Kaynak teknolojilerinde lider

Makine imalatçısı olarak, makine üretiminin bir ayağının yüksek kap­asiteli talaşlı üretim ise diğer ayağı­nın da ileri kaynak teknolojileri uygulamaları olduğunu 70 yıla daya­nan deneyimiyle çok iyi bilen Şahin­ler, kaynak atölyelerindeki tüm çalışanlarına kaynak eğitimleri vere­rek günün teknolojilerine hâkim ol­malarını sağlıyor.

Endüstriyel dönüşüme Bursa damgası Endüstriyel dönüşüme Bursa damgası

Şahinler Makina, yüksek teknolojiye sahip elektronik ve hidrolik ekipmanla­rın tedarikinde dünya çapında uzman­laşmış firmalardan hizmet alarak montaj hattında ilgili montaj sırasıyla bir araya getirme sağlıyor. Firmanın imal ettiği makinelerin gövde boyaları ise yaş boya teknolojisiyle şirket bün­yesinde yapılıyor. Şahinler ayrıca, stan­dart renklerin yanında müşterilerinden gelecek RAL kodları da opsiyonel olarak uygulayabiliyor.