banner6

20.09.2021, 23:23

Dünyadan iyi haberler…

Bir yaz mevsimi daha geride kaldı. Güz vakti geldi, şehre dönüşler başladı. Pandeminin gölgesinde, yaşanan doğal ve çevresel felaketlerle canımızın yandığı günleri asla unutamayacağız. Yaşanan çevresel felaketler ve iklim krizinin tetiklediği müsilaj, sel felaketleri, orman yangınları, aşırı sıcak hava dalgaları ve kuraklık konuları ile ilgili çeşitli eylem planları ve çalışmalar gündemimize düştü. Umut ediyoruz ki hem pandeminin hem de diğer felaketlerin son bulduğu huzurlu ve sağlıklı bir sonbahar geçer ömrümüzden. 
Bütün bu yaşananların yanında iyi gelişmelerde olmuyor değil! İşte sizin için derlediğim güzel haberler:
-Endonezya, 2024 yılına kadar ülke genelinde zarar görmüş 15 gölü restore etmek için harekete geçiyor.
-Harvard Üniversitesi, okulun fosil yakıtlara yaptığı yatırımları sonlandırdığını açıkladı.
-Uganda’da 15 milyon ağaç dikildi.
-İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar 5 tesisin çatısına güneş enerjisi santralı kurarak bu tesisler sayesinde yılda 232 ton karbon salımının önüne geçmeyi hedefliyor.
-Hindistan, 2022’ye kadar tek kullanımlık plastikleri yasaklamış olacağını açıkladı.
-Paris’te, iklim krizine karşı yeni bir önlem almak adına şehir içerisindeki caddelerde hız sınırının saatte 30 km’ye düşürüldüğü açıklandı.
-Bir istiridye türünün Bangladeş’in en savunmasız adalarından birini, deniz seviyesinin hızla yükselmesinden korumada büyük rol oynadığı keşfedildi.
-Avustralya’nın 2021 sera gazı emisyonları, pandemide ulaşım kaynaklı emisyonlarda azalma ve güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretiminde artıştan kaynaklı %5,3 azaldığı açıklandı.
-İKEA, İsveç’te evler için yenilebilir enerji sistemleri satışına başladı.
-İngiltere, “Plastikle Savaş” adlı politikası çerçevesinde tek kullanımlık çatal, kaşık, tabak ve bardak gibi ürünleri yasaklama planını açıkladı.
-Manavgat, Antalya’da yanan bölgede, maki bitkilerinden “hayıt” köklerinden büyüyerek topraktan yükselmeye başladı.
-Dünya’nın ilk fosil yakıt kullanılmadan üretilen çeliği, İsveç’te başarıyla tamamlandı.
-Microsoft, 1975 yılından bu yana çevreye yaydığı “tüm karbonu” ofsetleme kararı aldığını açıkladı.
-Belgrad Ormanı’ndaki ağaçlara zarar verecek “Dekovil Hattı” demiryolu projesi iptal edildi.
-Ukrayna, en son iklim planına göre ekonomisini büyütürken, yoksulluğu azaltmayı ve emisyonlarını düşürmeyi planladığını açıkladı.
- İtalyan hükümeti, bölgedeki ekosisteme zarar verdiği gerekçesiyle büyük yolcu gemilerinin Venedik’e girişini yasakladı.
 Doğanın ekonomisinde birim para değil, yaşamdır. Mükemmel olmak zorunda değiliz ama küçük hareketlerle dünyayı kurtarabilecek dönüşümü başlatabiliriz. Geleceğimiz ve çocuklarımız aşırı risk altında, insanlık için kırmızı alarm çoktan verildi. Dünya tüm canlıların ortak noktası, hepimiz çözümün bir parçasıyız. İyi haberleri çoğaltmak elimizde…
Kaynak: @yuvamdünya

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51